Arkiv. Foto: Claus Fisker / Ritzau Scanpix

Landsretten stadfæster dom i stalker-sag fra Hjørring

En 44-årig kvinde fra Hjørring har fået stadfæstet den behandlingsdom, hun modtog i januar, efter hun har stalket to mænd i en længere periode.

En 44-årig kvinde fra Hjørring undgår ikke den behandlingsdom, hun modtog i januar tidligere på året, efter den onsdag blev stadfæstet ved Vestre Landsret i Aalborg.

Det oplyser Vestre Landsret.

Den 44-årige kvinde blev idømt sin behandlingsdom i januar, efter hun i næsten ét år gentagende gange har stalket to mænd fra Hjørring - sin eksmand og en familiefar. Den dom ankede hun efterfølgende, men her har hun ikke fået medhold. 

Læs også Dømt for fjerde gang: 44-årig stalker fra Hjørring får behandlingsdom

Inden sin behandlingsdom har kvinden været igennem tre varetægtsfængslinger og fire retssager.

- Kvinden har tidligt fået tilhold mod at kontakte nogen af de to mænd, men selv om hun har siddet varetægtsfængslet i lange perioder, har hun alligevel nået at overtræde sine tilhold cirka 120 gange siden juli. Hver gang har vi fået kvinden mentalundersøgt, men selv om hendes opførsel har været påfaldende, har ingen læger kunnet sætte en diagnose på. Ikke før nu i hvert fald, sagde anklageren i sagen, Bjørn Fogh, til TV2 Nord, i januar.

Efter dommen i januar blev kvinden erklæret sindssyg i forbindelse med den omfattende stalking, og det har altså betydet, at hun nu kan behandles på en psykiatrisk afdeling. 

Læs også Kvindelig stalker fængslet igen: Overtrådte tilhold 8 gange på 24 timer

Først når en læge vurderer, at hun ikke længere vil falde tilbage i sine mønstre med at sende sms'er og Facebook-beskeder og dukke op på de to mænds adresser, vil hun blive lukket ud igen.

Læs også Kvindelig stalker anholdt igen igen: Overtrådte tilhold 18 gange på to uger

Benægter sindssyge

Kvinden selv har hele vejen igennem de fire retssager hævdet, at hun ikke var sindssyg. Til gengæld har hun forklaret, at hun ikke har ment, at hun har overtrådt sine tilhold, men at hun bare have villet have kontakt med de to mænd. I andre tilfælde har hun ikke kunnet huske, at hun skulle være dukket op på mændenes adresser.

 For hver gang hun er blevet løsladt, har hun igen ignoreret alle tilhold.

- Nogle gange er det gået hurtigt. Dagen før hun blev anholdt denne gang og fremstillet i grundlovsforhør, havde hun overtrådt tilholdene fem gange ved enten at skrive sms'er eller at vise sig på mændenes adresser, sagde Bjørn Fogh i januar.

Den 44-årige kvinde har indtil nu har været varetægtsfængslet i surrogat på et psykiatrisk hospital, og hendes behandlingsdom træder først i kraft, når dommen er blevet fuldbyrdet.