Retten i Hjørring idømte manden 4 måneders fængsel. Foto: Henning Bagger

Mand forulempede sine niecer seksuelt

En 60-årig mand fra Vrå er mandag blevet dømt for at have begået seksuelt overgreb mod sine to niecer.

En 60-årig mand fra Vrå er mandag dømt for at have begået seksuelt overgreb mod sine to niecer på henholdsvis 9 og 16 år.

Første forhold fandt sted i skolernes sommerferie i 2012, hvor den 16-årige niece blev forulempet af onklen, imens hun lå og sov på en sofa, hvor hun var ude af stand til at modsatte sig handlingen.

Det andet forhold fandt sted i maj 2014, hvor han er dømt for at krænke blufærdigheden på den 9-årige pige, idet han førte sin hånd ned i trusserne på hende.  

Den 60-årige mand nægter sig skyldig i begge forhold, men allerede tilbage i marts måned i år, blev han kendt skyldig. Her var det dog uvist, om han skulle have en sexologisk behandlingsdom, og derfor blev sagen udskudt.

Siden da har den 60-årige mand været til mentalundersøgelse, hvor han er blevet erklæret egnet til en sexologisk behandlingsform. Han nægter sig dog stadig skyldig, og vil derfor ikke have denne behandling.

- Han er blevet dømt efter tiltalen. Jeg gik efter seks måneders betinget fængsel, men har fået fire måneder og 100 timers samfundstjeneste, siger anklager Peter Rask.

Manden har dog anket sagen til frikendelse, og sagen skal nu for Landsretten.