00:52

Socialdemokraternes formand på besøg på Hirtshals Havn

Foto: Bruno Stagsted

1 af 2

Mette Frederiksen i Nordjylland: Vi skal satse på vores havne

Vigtigheden af de danske havne og uddannelse til de unge, der i fremtiden skal arbejde på havnene er to læringspunkter som Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen fik med hjem fra Nordjylland onsdag.

Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen var onsdag på tur rundt i Nordjylland.

På turen kom partiformanden blandt andet forbi Hirtshals hvor hun sammen med borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt besøgte byens havn.

Havnen er en af Danmarks største fiskerihavne og oplever også en stor vækst på godstransport-området.

Sammen diskuterede de to socialdemokrater derfor vigtigheden af maritim vækst.

- Jeg synes, jeg tager to ting med mig hjem. For det første at vi skal blive ved med at satse på vores havne. Det er et sted med mange private arbejdspladser og det kræver en god erhvervspolitik at understøtte dem, fortæller Mette Frederiksen, der også kunne notere sig vigtigheden af uddannelse til netop de maritime erhverv.

- Uddannelse er det mest afgørende, for de mennesker, der arbejder på Hirtshals Havn er så dygtige. De er så specialiserede. Uddannelse er også en forudsætning for at de kan konkurrere mod Singapore og andre steder, og derfor bliver vi også nødt til at satse på erhvervsuddannelserne - og gerne endnu mere end i dag, slutter partiformanden.