LIGE NU:

Mister togforbindelse: Landsby er i oprør

Det er alvorligt, når landsbyen Vidstrup mister sin halvtimes tog-drift. - Det er vores fremtid, der er på spil, lyder det.

Når den nye tog-køreplan træder i kraft 11. august, mister borgerne i Vidstrup halvtimes-driften lige præcis, når der er mest brug for den.

Der vil stadig køre tog en gang i timen, men det er ikke godt nok. Det er landsbyens fremtid, der er på spil, mener de.

- Jeg er ikke tilfreds, det skal laves om! Jeg kommer til at vente op mod en time, når jeg skal til og fra skole. Det er fuldstændig latterligt, siger skoleelev Malthe Vinterr om udsigten til en længere skoledag, når han skal hjem fra skole i Hirtshals. 

Fremover vil hvert andet tog ikke stoppe i Vidstrup, så borgerne kan se frem til kun at kunne stå på toget en gang i timen. 

- Vi er byer i udvikling, men det her virker helt modsat, siger Bo Karlsson, der er formand for Vidstrup Borgerforening. 

Og det er heller ikke med god vilje, at Nordjyske Jernbaner sløjfer stoppet i byen, lyder det fra direktøren. 

- Vi har været nødt til at lave nogle forringelser for nogle få, mens vi laver forbedringer for mange, siger Peter Hvilshøj. 

Forbedringerne går ud på direkte tog fra Hirtshals til Aalborg uden skift. Dermed stopper togene ikke længere i Vidstrup og på Sønderby Station.