LIGE NU:

Moderne western optages i Vendsyssel

En dansk kortfilm bliver i denne uge optaget i Vendsyssel. Filmens instruktør er opvokset i Hjørring, og han er nu vendt hjem for at lave filmen "For Enden af Regnbuen", der beskrives som en moderne nordjysk western.

Optagelserne til endnu en scene i kortfilmen "For Enden af Regnbuen" er i gang. Dagens setting er en restaurant i Tornby. Et område, som står filmens instruktør nær.

- Jeg er født og opvokset i Hjørring og er kommet meget i Tornby, Lønstrup og Nr. Lyngby, så jeg har i mange år forelsket mig i det som en setting og tænkt, at man kunne lave en ret interessant fortælling heroppe, siger instruktør Casper Balslev.

"For Enden af Regnbuen" handler om Kevin, der er på flugt fra sin fortid. Han bruger regnbuen i horisonten som sin ledestjerne på en mørk rejse gennem et mørkt, noir Nordjylland.

Hovedrollen som Kevin spilles af skuespilleren Jonathan Harboe, som blandt andet er kendt fra ungdomsserien "Sjit Happens" og filmen "Underverden".

Hvad gør det at komme op at spille skuespil et sted, hvor man ikke er vant til at være?

- I bund og grund handler det om det samme, uanset hvor man spiller henne, men der er lidt mere tankerum og plads heroppe, siger Jonathan Harboe.

Oscar-vinder er med på holdet

Casper Balslev har skrevet manuskriptet til filmen sammen med Christian Gamst Miller-Harris, som stod bag den Oscar-vindende kortfilm "Helium". Fotografen på "For Enden af Regnbuen" har filmet flere af Lars Von Triers film, så den nordjyske film kan måske også blande sig i Oscar-striden.

- Jeg ved ikke, om den er så Oscar-venlig, fordi den er lidt rå og voldsom, men der er nogle dygtige folk med både foran og bag kameraet til at lave den, siger Casper Balslev.

De fleste af skuespillerne i kortfilmen er lokale. Det har været vigtigt for instruktøren at autenciteten er så højt så mulig i det, han betegner som et drømmeprojekt.

- Jeg tror, at alle filminstruktører har en drømmesetting, så det er da helt klart en drøm at få lov at lave denne film, siger Casper Balslev.

En ny kortfilm er lige nu ved at blive optaget i Vendsyssel. Filmens instruktør er opvokset i Hjørring, og han er nu vendt hjem for at lave filmen
vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

20201229-204730-5-1920x1920we

Aalborg henter endnu en verdensstjerne

40_percent

play Baggårds-underholdning skaber fællesskab

vantage hanstholm havn

Ny fast forbindelse fra Færøerne putter Hanstholm på landkortet: - Det er en ny epoke

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

Til forsiden

Til forsiden