Igen i nat var der problemer med kvæg på motorvejen. En spøgelses-ko var på afveje ved Hjørring S. Det er kun to dage siden, fem køer gik løs på motorvejen og blev kørt ned. Arkiv. Foto: Per Frank Paulsen

Motorvej spærret i flere timer: Spøgelses-ko aflivet på motorvejen

En vildfaren ko var skyld i, at motorvejen ved Hjørring var lukket et par timer i nat. Koen ville ikke fanges og til sidst måtte skytten på arbejde.

Kun to dage efter et stort uheld med fem påkørte køer på E39 måtte Nordjyllands Politi i nat lukke motorvejen ved Hjørring, fordi en spøgelses-ko løb rundt på kørebanen. 

- En bilist ringede ind til alarmcentralen klokken 02.15 og fortalte, at en ko var gået ned ad afkørselsrampen ved afkørsel 4 Hjørring Syd og bevægede sig mod kørselsretningen, og vi kunne dermed konstatere, at vi igen havde en spøgelses-ko på motorvejen. Så med tanken på ulykken forleden sendte vi alt disponibelt mandskab til stedet, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi, Karsten Højrup Kristensen. 

Koen ville dog ikke fanges og stak af fra betjentene, og flere gange sprang den over autoværnet mellem de nord- og sydgående spor. 

- Koen var tydeligt stresset og ville være til fare for bilisterne, og derfor blev det besluttet at tilkalde en skytte, der fik koen aflivet, fortæller vagtchefen. 

Efter aflivningen kunne man via øremærkningen finde frem til ejeren, der kom og afhentede koen. 

- Vi beklager lukningen af motorvejen, men det var absolut nødvendigt for at undgå livsfarlige situationer, forklarer han. 

Motorvejen blev åbnet igen efter et par timers lukning. Der er ikke tale om den samme landmand, der natten til lørdag mistede fem køer i en påkørsel. 

Læs også Køer på motorvej: Fem køer døde efter påkørsel