Mulig ulv i Hirtshals: - Rådyret var flået som en løve
Foto: Vibeke Hansen
Fredag blev sommerhusejerne i Kjul ved Hirtshals mødt af et drabeligt syn. En formodet ulv havde været på spil og skambidt et rådyr.
ADVARSEL: STÆRKE BILLEDER! SE BILLEDERNE LÆNGERE NEDE I ARTIKLEN.
Vibeke Larsen fik sig et chok, da hun i fredags gik en tur på Tjørneklitten i Kjul ved Hirthals, hvor hun har sommerhus. Pludselig så hun et skambidt rådyr ligge inde i vejkanten.
- Det var blevet bidt af en ulv, for en ræv kan ikke tage et rådyr. Jeg kunne også se det på måden, rådyret var flået op på - det lignede fuldstændig de ulveangreb, jeg har set på Facebook. Dyret var flået op som en løve, fortæller Vibeke Larsen.
Sommerhusejeren er ikke den eneste, der er overbevist om, at rådyret var offer for en ulvs biske bisser.
- Maven var sprættet op, og de fleste indvolde bidt af - helt typisk når en ulv har været på spil, fortæller sjællænderen Jens Risum, der er på ferie i området. Han tror, han kan have spottet ulven.
- I fredags så vi et dyr i et krat, som lignede en ræv, men som muligvis har været ulven. Den var langt væk, så det var svært at bestemme pelsens farve, siger han.
Jens Risum bekræfter, at flere lokale har set to ulve og tidligere angreb på dyr, så ifølge dem er der også denne gang tale om en ulv.
Farligt for børnene med ulve
For Vibeke Larsen er der ingen tvivl: Det var en ulv. Men den er bestemt ikke velkommen i Kjul.
- Det er jo farligt med alle de små børn, der render rundt ved sommerhusene. Jeg har også selv børnebørn, der leger ved gyngerne. Og så kan sådan en ulv også gemme sig i græsset og tage de små dyreunger, der bliver født her i foråret, siger Vibeke Larsen.
Falck: - Vi henter dyrene og opbevarer dem
Når en formodet ulv har skambidt et dyr, så er det Falck, der henter dyret og opbevarer det, indtil det fra anden side bliver afgjort, om dyret skal destrueres eller leveres videre til yderligere undersøgelser.
- Vi lægger dyret i en fryser, så det kan holde sig - indtil vi ved, hvad der så skal ske med det, forklarer Jesper Jakobsen, der er kommunikationsmedarbejder hos Falck.
Jesper Jakobsen understreger, at han ikke kender til det konkrete tilfælde fra Kjul og derfor ikke kan udtale sig om, hvorvidt rådyret er sendt til DNA-test.