LIGE NU:

Murerbaljen vandt igen og revanche til Tversted

Murerbaljens seje mandskab vandt igen Small Ship Race, men der var også revanche til Tversted Bjærgelaug.

Murerbaljens mandskab var sikre på sejren allerede flere uger før Small Ship Race 2016. Måske skyldtes det håndværkernes bevidsthed om deres egen tekniske snilde.

I hvert fald var det tydeligvis den sindrigt konstruerede trailer, hvormed båden i stor fart sendes ned ad slisken med den helt rigtige og præcist afstemte vinkel i forhold til vandet, der igen i år bidrog til at sikre en klar sejr til Murerbaljen foran de unge sportsfolk fra bordtennisklubben B75. Det skriver Flaskeposten.nu. 

Helt så forudsigeligt gik det ikke med tovtrækningen i havnebassinet mellem Tornby Bjergelav og Tversted Bjærgelaug. Mandskabet fra Tornby havde nemlig med en sejr i kaproningen sikret sig det psykologiske overtag, men der skulle åbenbart mere til at knække den erfarne skipper og roerne fra Tversted.

Tornbys mandskab lagde godt nok bedst ud og fik slæbt modstanderne adskillige meter i havnebassinet, før de blev trætte og kom ud af takt, hvilket modstanderne behændigt fik vendt til deres fordel, hvorefter sejren i denne dyst endte hos Tversted.

Vejret holdt som forudset af DMI næsten også tørt hele vejen igennem, idet der dog faldt lidt regn lige præcis, da lykken vendte for mandskabet fra Tornby Bjergelav.

Undervejs var der både kæntring og frivillig vandgang, hvilket for sidstnævntes vedkommende gjorde sig gældende for vinterbaderne, der sprang i havnebassinet.