Nicolaj Thomsen skifter til FC Nantes

Nicolaj Thomsen skal af sted med det samme til franske FC Nantes.

Den hurtige, løbestærke, kreative og alsidige midtbaneprofil skiftede til AaB som juniorspiller via samarbejdsklubberne Skagen I.K. og Frederikshavn f.i. Efter en årrække i AaB tager han nu af sted til fransk fodbold.

- Nicolajs vej mod toppen af fodboldpyramiden er nærmest en eventyragtig fortælling, og han er et skoleeksempel over for vores unge spillere på, hvad seriøsitet, målrettethed og vilje kan bringe, siger AaBs sportsdirektør Allan Gaarde.

Nicolaj Thomsen, der i forrige uge var med det danske A-landshold ved Kirin Cup i Japan, glæder sig til opholdet i FC Nantes, hvor han har underskrevet en fireårig kontrakt.

- Allerede for et år siden var det tæt på en aftale med Nantes, men klubben har fastholdt sin interesse, og jeg er glad for, at det hele nu er faldet på plads, siger Nicolaj Thomsen.

23-årige Nicolaj Thomsen er noteret for 151 officielle kampe og 19 scoringer for AaB. Det er også foreløbigt blevet til  én A-landskamp og 32 U-landskampe for Danmark.

Nicolaj Thomsen havde et halvt år tilbage af sin kontrakt, så derfor opjusterer AaB resultatforventningerne for regnskabsåret 2016 fra et overskud før skat i niveauet 2 - 7 mio. kr. til et overskud før skat i niveauet 5 – 10 mio. kr. Klubben oplyser, at der heri er indeholdt yderligere strategiske investeringer i både kommerciel udvikling, faciliteter og spillere som følge af både dette salg samt tidligere realiseret overskud. Investeringer der vil fortsætte i 2017 og 2018.

- Jeg ser virkelig frem til min nye udfordring i Frankrig, men det betyder også meget for mig, at AaB dermed tjener penge på mig. Jeg har haft en fantastisk tid i klubben, og jeg kan ikke takke trænere, ledere og alle øvrige ansatte nok for altid at have bakket mig op, siger Nicolaj Thomsen.

Han skifter med øjeblikkelig virkning.