Foto: Lone Vad Dam

02:34

257 statslige arbejdspladser er på vej til Hjørring Kommune, og her håber landsbyerne Bjergby og Mygdal på at lokke nogle af de nye beboere til deres by. Derfor har de i denne weekend sat gang i en charmeoffensiv.

Foto: Lone Vad Dam

1 af 3

Nordjyske landsbyer vil lokke københavnere til

257 statslige arbejdspladser er på vej til Hjørring Kommune, hvor to landsbyer håber på at lokke nogle af de nye beboere til deres by.

De lokale er kommet af huse i Bjergby og Mygdal i denne weekend for at sikre de to landsbyer ved Hjørring noget opmærksomhed. Der bliver holdt åbne landsbyer, og alle Bjergbys og Mygdals aktiviteter vises frem.

- Vi har jo den bagtanke, at folk, der går med flytteplaner, kommer her ud og ser, hvordan vi har det, og får lyst til at slå sig ned herude, siger Poul Fransen, der er formand for Bjergby-Mygdal Landsbyråd, som har været med til at stable weekendens arrangement på benene.

Hvis alt går vel, så lokker initiativet nye beboere til de to landsbyer. Det er i hvert fald målet, og ifølge bosætningskoordinatoren i Hjørring Kommune rammer Bjergby og Mygdal plet med weekendens indsats.

- Det har da stor betydning, at man fortæller om, at der er nogle spændende landsbyer med nogle ildsjæle, som driver noget. Det er vi selvfølgelig glade for og stolte af i kommunen, og især på den måde, at vi jo ikke har sat det i søen. Det er nogle mennesker, som bor herude og brænder for det, der har sat det i søen, så PR-værdien er uvurderlig, siger Bolette Falbe-Hansen, som er udviklingskonsulent og bosætningskoordinator i Hjørring Kommune.

257 statslige arbejdspladser bliver flyttet til Hjørring Kommune inden udgangen af 2017. Flere end 20 statsansatte ventes at flytte med fra København til Nordjylland, og der er en god chance for, at nogle af dem bosætter sig inden for byskiltet i Bjergby eller Mygdal.

- Mange af dem har en drøm om at få et hus eller en lille nedlagt ejendom på landet, og der kan vi fortælle dem, at det kan de få her. Og de kan samtidig få nogle gode naboer og deres børn kan gå i en god, lokal skole, siger Bolette Falbe-Hansen.

Bjergby-Mygdal Landsbyråd og de øvrige lokale foreninger har pakket beskedenheden væk for en stund i tilflytterjagten. De vil vække omverdenens øjne for det område, de selv betegner som Vendsyssels dejligste.

- Vi har jo faciliteterne. Vi har stadig vores skole herovre, vi har vores dejlige børnehave med vuggestue, vi har et område, hvor vi har håndværk af alle typer. Altså det er virkelig et område, hvor vi har et samfund med mange forskellige funktioner, siger Poul Fransen.