Der er tale om helt små oliepartikler, der forurener strækningen fra Hirtshals til Liver å's udløb. Det er de små sorte klatter rundt om iphonen, der er oliepartikler. Foto: Hjørring Kommunes miljøvagt

Foto: Hjørring Kommunes miljøvagt

1 af 2

Nordjyske strande ramt af olieforurening

En strækning fra Hirtshals til Liver å's udløb er ramt af olieforurening. Der er tale om helt små olie-partikler, der kan være svære at se.

Miljøvagterne fra Hjørring Kommune har onsdag været i gang med at fastlægge hvor stort et område der er ramt af forurening. Onsdag aften er det konstateret at strækningen fra Hirtshals til Liver å's udløb ved Tornby er forurenet.  

Der er tale om helt små oliepartikler, der kan være svære at se. De er umulige at dæmme op for, som man gør ved større olieforureninger. Miljøvagterne har vurderet, at de ikke kan gøre noget så længe, der er mennesker på stranden. 

- Det er ikke farligt for hverken dyr eller mennesker, det er bare træls, siger en af Hjørring Kommunes miljøvagter. 

I aften og i nat, når strandene igen er tomme for mennesker, vil en traktor harve langs vandkanten, så man på den måde har mulighed for at fjerne oliepartiklerne. 

Miljøvagterne ved ikke på nuværende tidspunkt, hvor forureningen stammer fra. De har anmeldt den til miljøstyrelsen. De har taget prøver af oliepartiklerne og håber på den måde at det er muligt at finde frem til hvor forueningen stammer fra.