Seneste nyt:

Ny portrætserie: Liv Martine Hansens sukkersøde liv blev vendt på hovedet

Socialpædagogen Livs liv ændrede sig markant, da hun vandt Den Store Bagedyst på DR. Men det sukkersøde liv fik en brat ende midt i lykkerusen

Liv Martine Hansen fra Nordjylland var kun 24 år, da hun i 2015 vandt Den Store Bagedyst på DR. Hun havde knoklet i døgndrift op til konkurrencerne og sat al sin viljestyrke ind på at nå helt til tops. Liv løb da også af med den endelige sejr og havde planen klar:

Nu skulle hun leve af sine kreative evner som bagedronning på de sociale medier, på tv og som forfatter.

Men tingene gik ikke, som Liv havde planlagt. Noget gik galt.

Se programmet her.

Sukkerkold og sukkersyg

Liv havde ikke sparet sig selv for at nå til tops i Den Store Bagedyst, så derfor undrede det hende ikke, at hun i tiden efter med al medievirakken følte sig træt og utilpas.

Blodtrykket viste sig dog at være alt for højt, og Liv blev straks indlagt og undersøgt. Så kom dommen.

quote Jeg græd og græd og græd. Jeg kunne slet ikke stoppe..... Jeg kunne ikke løse det! Type 1 er en kronisk sygdom. Du skal leve med den for resten af dit liv. Værsgo!

Liv Martine Hansen

Liv havde fået sukkersyge: Diabetes Type1 - den du ikke slipper af med igen. Liv gik lige fra sit livs højdepunkt til et ubegribeligt lavpunkt. 

- Jeg græd og græd og græd. Jeg kunne slet ikke stoppe. Jeg kunne ikke løse det. Type 1-diabetes - det er en kronisk sygdom. Du skal leve med den resten af dit liv. Værsgo, fortæller Liv Martine Hansen i en ny portrætserie på TV2 Nord Salto, Portrætter Punkt for Punkt.

Liv elsker at have kontrol over tingene, og går noget galt, fikser hun det eller prøver at gå nye veje. Med type 1-diabetes i rygsækken måtte hun nu til at indstille sig på et helt nyt liv med helbredskontrol og daglig medicinering. Efter et par dages fortvivlelse over sin nye skæbne var Liv dog klar til igen at tage kontrol over sit liv:

-  Jeg valgte så at sige: jeg siger det ikke til nogen! Jeg bliver nødt til at bevise - og her kommer min stædighed nok ind - jeg bliver nødt til bevise, at man godt kan leve af at bage kage, selv om man har en kronisk sygdom, der måske ikke ligefrem rimer på sukker, ler den nu 28-årige Liv, der formåede at holde sygdommen hemmelig i tre år.

Sukkerfri

Liv tog også en anden beslutning, mens hun lå på sygehuset: Hun ville skrive en bog med sukkerreducerede opskrifter. Bogen er netop udkommet, og Liv Martine Hansen har samtidig valgt at stå frem med sin diabetes-sygdom.

I Serien "Portrætter - Punkt for Punkt" kan du også høre om Liv Martine Hansen liv og oplevelser, når hun blandt andet fortæller om sit Udgangspunkt, Holdepunkt, Vendepunkt , Stresspunkt, Midtpunkt, Lyspunkt og Punktum. Programmet udsendes på TV2/Nord klokken 19.45  søndag den 23.september - og fortsætter på Salto frem til klokken 20.20.

Se programmet her. Du kan også finde resten af portrætprogrammerne fra serien Punkt til Punkt.


Klim Strand Camping

Rekordår for nordjyske campingpladser: Peter lå i telt, og Ole lå i campingvogn

markbrand 1

Rygende travlt beredskab: Ni høst-brande på én dag

20190615-203153-L-4330x3201ma

play Høje temperaturer fortsætter: Tordenvejr kan ramme Nordjylland

preben bang

play Folketingsmedlem anbefaler HK at slæbe sure kunder i retten

Klim Strand Camping

Rekordår for nordjyske campingpladser: Peter lå i telt, og Ole lå i campingvogn

markbrand 1

Rygende travlt beredskab: Ni høst-brande på én dag

20190615-203153-L-4330x3201ma

play Høje temperaturer fortsætter: Tordenvejr kan ramme Nordjylland

Til forsiden

Til forsiden