LIGE NU:

Økonomiske interesser kostede Erik Rasmussen trænerjobbet

- Vi kan ikke have en medarbejder, der har økonomiske interesser i spillere i truppen, lyder forklaringen fra bestyrelsesformanden til Erik Rasmussens utidige farvel til Vendsyssel FF.

ANALYSE: Træner Erik Rasmussen er fortid i fodboldklubben Vendsyssel FF, og selvom hans kontrakt først udløber ved udgangen af sæsonen, har bestyrelsen i Vendsyssel FF alligevel valgt at løse Erik Rasmussens af sin kontrakt med øjeblikkelig virkning.

Foruden at være træner i Vendsyssel FF har Erik Rasmussen sideløbende drevet en fodboldklub i Sierra Leone, og det er fra den klub, han har hentet flere spiller til Vendsyssel FF-truppen. Heriblandt topscoren Christian Moses, som Vendsyssel FF ikke ønskede at forlænge kontrakten med, og som nu i stedet for spiller i Viborg.

Men Vendsyssel FF ønskede af rent etiske grunde ikke at beholde Moses, og man var fra klubbens side bekymret for Erik Rasmussens dobbeltrolle i at have økonomiske interesser i ham og andre spillere fra klubben FC Lion Pride, hvor Christian Moses var lejet fra. 

Netop den beslutning var træner Erik Rasmussen dybt skuffet over, og den affødte et anstrengt forhold mellem Erik Rasmussen og bestyrelsesformand Jacob Andersen. 

Sportsdirektør Mogens Krogh fortæller herunder i et længere interview om begrundelsen for, hvorfor man har taget den beslutning. Mogens Krogh fortæller endvidere også, at han selv nu må på træningsbanen for at hjælpe Jens Berthel Askou, den tidligere assistentræner for Erik Rasmussen, som nu er blevet forfremmet til cheftræner. 

Mogens Krogh om trænerexit i Vendsyssel FF. 

Vi har også spurgt TV2 Nords egen fodboldekspert, Hans Peter Rytter, om, hvad han mener om den nye situation i Vendsyssel FF, og her kommer vores ekspert med en overraskende melding: 

Rytter er overrasket over, at man først nu vælger at skille sig af med Erik Rasmussen. Den havde Hans Peter Rytter allerede set komme langt tidligere. 

Hans Peter Rytter om farvel til Erik Rasmussen. 

Der mangler tre kampe i 1. division, og skal Vendsyssel FF med i kampen om oprykning til Superligaen, så skal Thisted besejres i loklaopgøret, der spilles lørdag eftermiddag i Thisted.

Netop Thisted FC valgte for øvrigt at fyre træner Joakim Mattsson tidligere i denne uge.