LIGE NU:

Redningsaktion: To børn på 6 og 10 år firet ned fra skrænt

To børn blev lørdag aften fanget på en skrænt i Nørre Lyngby og kunne hverken komme op eller ned. Beredskabet blev tilkaldt og fik dem reddet.

En pige på seks år og en dreng på ti år var lørdag aften ude og lege i klitterne ved Nørre Lyngby. Men da de gik på opdagelse på en af skrænterne, gik det galt.

De to børn endte på en del af skrænten, hvor de hverken kunne komme den ene eller anden vej. Nordjyllands Beredskab blev derfor tilkaldt, og beredskabet sendte fire mand fra Hjørring samt assistance fra Falck i Løkken.

quote Der var stor gensynsglæde, og det var rigtig dejligt at se,

Thomas Dybro Andersen, Nordjyllands Beredskab

- Vi tager derud med en højderedder fra Hjørring. Herefter får vi lavet en forankring på toppen af skrænten, og derefter kan vi gå i gang med at få børnene ned fra skrænten, fortæller Thomas Dybro Andersen, der er indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab.

Stor gensynsglæde

Beredskabet firede en mand ned fra skrænten, som i første omgang kunne tage sig af det yngste barn og få hende sikkert ned på stranden. Derefter blev en anden redder firet ned, og han fik reddet den ti-årige dreng, der også kom sikkert ned på stranden igen.

Ingen af børnene kom til skade, og de kunne hurtigt blive genforenet med deres mødre, som stod og ventede på stranden.

- Mødrene har selvfølgelig været fortvivlede, for det kan gå rigtig stærkt fra, at man sender sine børn ud for at lege i det her område og til, at man ikke kan komme ned fra en skrænt. Så der var stor gensynsglæde, og det var rigtig dejligt at se, siger Thomas Dybro Andersen fra Nordjyllands Beredskab.

Upålidelige klinter

Skrænterne omkring Nørre Lyngby og langs resten af Vestkysten kan være meget stejle, og derudover kan det være svært at vurdere, om sandet sidder løst, eller der er sten eller andet, der kan glide ned. Thomas Dybro Andersen opfordrer derfor til, at man er meget varsom, inden man går ud på skrænterne:

- Det er ikke klinter, man kan lege i. De er meget upålidelige, for sandet kan lige pludselig skride. Der er tale om løst sand og hård jord, og det gør, at underlaget ikke altid er til at regne med, siger han.

Redningsindsatsen tog i alt 45 minutter, og der er ros til hele holdet fra indsatslederen:

- Det var en fin indsats, og alle klarede det rigtig godt. Falck fra Løkken hjalp godt til, og alt gik, som det skulle, siger han.