Onsdag havde en større gruppe demonstranter stillet sig foran Hjørring Rådhus for at kræve politisk indblanding i sagen om den 10-årige dreng. Moderens advokat, Klaus Ewald, mener, vigtige oplysninger er blevet udeladt i sagen. Foto: Lasse Dieckmann

Sag om 10-årig dreng: Advokat anklages for mangel på fakta

I sagen om den 10-årige dreng fra Hjørring, der er endt på børnehjem, anklager moderens advokat nu farens advokat, Helle Larsen, for ikke at komme med alle fakta i sagen.

I går kunne TV2 Nord fortælle historien om den 10-årige dreng fra Hjørring, der er endt i en skilsmisseklemme imellem sin far og mor. Drengens far har vundet forældremyndigheden, efter sagen var for Landsretten for et år siden, men da drengen nægter at bo hos ham, er han nu endt på et børnehjem i Aalborg. 

I går udtalte faderens advokat, Helle Larsen, sig til TV2 Nord, hvor hun forklarede, at drengens mor, Chanette Holst, har manipuleret med drengen for få faderen til at fremstå som en skidt forælder.

-  Det er vores opfattelse, og Landsretten har givet os ret i det, at relationen til moderen ikke er god for drengen. Der er blevet gennemført nogle undersøgelser, som viser, at drengen har behov for at komme i et andet miljø og få et andet psykisk input, end det han får hos sin mor, sagde hun.

Men Chanette Holsts advokat, Klaus Ewald, fortæller torsdag, at Helle Larsen udelader flere vigtige oplysninger i sagen.

- Landsretsdommen blev afgjort ud fra en skønsmæssig vurdering. Begge forældre havde forældreevne til at passe drengen, men gav forældremyndigheden til faren, fordi det blev vurderet, han bedst kunne skærme drengen mod stress. Men det er forkert, når Helle Larsen siger, at det var nogle psykiske forhold, som gjorde, at forældremyndigheden faldt ud til hendes fordel, siger han.

- Advokat Helle Larsen bør nærmere fremkomme med dokumentation for påstanden om, at min klient er uegnet til at have forældremyndigheden over sin søn. Med en times samvær om måneden er det meget vanskeligt at manipulere sin søn psykisk, fortsætter han. 

Læs også Demonstration for 10-årig skilsmissedreng: Han skal væk fra børnehjemmet nu

Klaus Ewald mener heller ikke, at den 10-årige dreng bliver lyttet til, for så ville han være blevet hos sin mor.

- Faren vil hellere lade drengen sidde på børnehjem end at lytte til ham. Hvis de har en forventning om, at han skal være der i årevis, så har faren et forklaringsproblem, siger Klaus Ewald.

Klaus Ewald arbejder lige nu for at få sagen for Højesteret på baggrund af, at drengen ikke er blevet hørt.