03:08

Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

1 af 2

Slæber Arne Boelt i retten: Børneadvokat selv idømt stor bøde i sagen

Advokat Trine Ødemotland, der nu slæber Hjørrings borgmester og hele tre jurister i retten for bagvaskelse, har i samme sag fået en kæmpe bøde af Advokatnævnet, for groft at tilsidesætte god advokatskik i flere tilfælde.

Det er ikke nogen helt uspeget sag, der torsdag har Hjørring-borgmester Arne Boelt (S) i en hovedrolle i Byretten i København. Her er han stævnet for bagvaskelse af og injurier mod børneadvokat Trine Ødemotland.

Men børneadvokaten selv har tidligere fået kritik for sin håndtering af netop dén sag, hun nu kritiserer borgmesteren for at have udtalt sig uheldigt i. Hjørring Kommunes advokat, Anker Laden-Andersen, klagede over hende til Advokatnævnet, som netop har afsluttet sin sag. 

Læs også Arne Boelt slæbt i retten af børneadvokat for bagvaskelse

Her er Trine Ødemotland blev idømt en bøde på 60.000 kroner. Noget, hun nu måske forsøger at få revanche for, mener Anker Laden-Andersen.

- Mit problem er, at jeg har klaget over Trine Ødemotland, fordi vi fandt hendes adfærd overfor en medarbejder ved Hjørring Kommune  meget kritisabel. Advokatnævnet var enige og gav hende en bøde på 60.000 kroer. Hun mener åbenbart, at jeg ved at klage over hende også har udsat hende for injurier, siger Anker Laden-Andersen, som også er stævnet i byretten torsdag.

Kan få uheldige konsekvenser

TV2 Nord har tidligere omtalt elementer af den børnesag, hvor Trine Ødemotland er advokat. Arne Boelt stod kort før kommunalvalget frem og fortalte, hvordan han måtte leve under beskyttelse af videoovervågning af sig hjem, og at han i flere omgange havde været udsat for hærværk. I et tilfælde havde ukendte gerningsmænd smurt lort på håndtagene på borgmesterens hus, og i to tilfælde blev hjulboltene på hans bil angiveligt løsnet.

Men det var først, da han på gaden i Hjørring blev passet op af to maskerede mænd, der forsøgte at true ham til at påvirke udfaldet af den børnesag, som Trine Ødemotland er advokat i, at hun kom ind i billedet. Arne Boelt modtog efter den oplevelse politibeskyttelse resten af valgkampen.

Arne Boelt afviser, at han på nogen måde har beskyldt Trine Ødemotland for at stå bag chikanen. Hjørring Kommunes advokat frygter at stævningen fra Trine Ødemotland kan få uoverskuelige konsekvenser:

- Det betyder jo, at alle der i fremtiden klager over en advokat, der opfører sig kritisabelt, jo nu kan blive udsat for en injuriesag, siger Anker Laden-Andersen til TV2 Nord.

TV2 Nord havde gennem flere dage op til sagen i Københavns Byret rettet flere henvendelser til advokat Trine Ødemotland med det formål at få hendes kommentarer til sagen og synspunkter herom.

Trine Ødemotland har ikke reageret på henvendelserne, men har nu efter TV2 Nords omtaler fremsendt et dokument, hvori hun anmoder om en berigtigelse. Trine Ødemotlands synspunkter og berigtigelse kan læses i sin fulde længde her.