Foto: Christell Maria Iversen

Spar Nord lukker to filialer: Samler medarbejdere i Hjørring og Hirtshals

Bankkunderne bruger i meget mindre omfang end tidligere de fysiske bankfilialer, og derfor lukker Spar Nord nu ned i Tårs og Sindal.

Fra 18. november kan bankkunder i Spar Nord ikke længere få personlig betjening i Tårs og Sindal. De to bankfilialer lukkes og medarbejderne flytter til bankens afdelinger i Hjørring og Hirtshals. Det skriver Spar Nord i en pressemeddelelse.

- Vi har over noget tid vurderet, hvordan og hvornår den lokale struktur i bankområde Hjørring skulle tilpasses kundernes ændrede adfærd og stadig mindre behov for fysiske filialer, udtaler Ole P. Christensen, der er direktør for Spar Nord Hjørring.

- Da der mangler medarbejdere i Hjørring vil denne udfoldning kunne løses ved at samle ressourcerne i Hjørring og Hirtshals. Det er vurderingen, at tiden er den rette til en sammenlægning af filialerne, fortsætter direktøren.

Ingen medarbejdere mister deres arbejde i forbindelse med lukningen af de to filialer, men en enkelt kunderådgiver har i forbindelse med lukningerne ønsket at gå på pension. Derfor vil langt de fleste kunder ikke opleve anden ændring i forbindelse med lukningerne end at deres filial flytter - deres personlige bankrådgiver beholder de. Alle berørte kunder bliver kontaktet personligt via brev.

- Kunderne betjener i stigende grad sig selv via vores net – og mobilbank, der har åbent 24-7. Behovet for at lade sig betjene i en fysisk bank er derfor faldende, og det er årsagen til, at vi ikke længere mener, der er basis for fysiske filialer i Tårs og Sindal, siger direktør Ole P. Christensen.

Fem af de tilsammen ni medarbejdere i de to bankfilialer flytter med Spar Nord til Hjørring mens tre flytter til Hirtshals. Derudover er der, som skrevet, en medarbejder, der går på pension. De to filialer har sidste åbningsdag fredag den 18. november og den 21. november har medarbejderne første arbejdsdag i deres nye afdelinger.

- Vi forsøger hele tiden at tilbyde kunderne de løsninger, de efterspørger. Og kunderne benytter sig i stigende grad af selvbetjening og i meget mindre omfang de fysiske afdelinger, ligesom de oftere benytter telefonen eller nettet for personlige råd eller hjælp. Men jeg kan ikke understrege nok, at kunderne altid er velkomne i vores bank, og intet ændrer det ud over adressen, siger Ole Peter Christensen og fortsætter:

- Vi har en grundlæggende forpligtigelse over for vores aktionærer til at drive banken effektivt og under hensyntagen til, hvordan samfundet omkring os udvikler sig. Og tiden er nu engang sådan, at den administrative byrde ved at drive bank og kompleksiteten i rådgivningsarbejdet er vokset. Også derfor giver det internt mening, at samle det fysiske Spar Nord i Hjørring og Hirtshals.

Spar Nord har i dag pengeautomater i både Tårs og Sindal, men kun automaten i Tårs vil bestå i fremtiden.