LIGE NU:

Spritbilist overså blå blink: Kørte forbi med tårnhøj promille

Nordjyllands Politi anholdt lørdag aften en spritbilist ved Sindal. Manden kørte lige forbi afspærringen i forbindelse med et færdselsuheld, og kunne efterfølgende blæse alkometeret op over 3,0 promille.

De nordjyske veje er lørdag aften forræderisk glatte. I forbindelse med haglbyger, der har ramt flere steder i landsdelen er flere bilister kørt galt og Nordjyllands Politi advarer bilisterne om at vejene kan være meget glatte, selvom det ikke ses.

På Rammelhøjvej ved Tolne kørte en kvindelig bilist ved 19-tiden af vejen på grund af det glatte føre og fordi hun skulle undvige et stykke råvildt på vejen. Kvinden blev teknisk fastklemt ved uheldet, og derfor blev politi, ambulance og beredskabet kaldt til stedet.

Med masser af blå blink på vejen, burde det være klart for enhver at der var sket et uheld og at vejen var spærret, men en mand overså det hele.

- Han kører lige igennem det hele, og det får selvfølgelig kollegerne til at mistænke, at han er beruset, så de kører efter ham og får bilen standset, og det viser sig da også, at han er rigtig godt beruset, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Per Jørgensen.

Og det er mildt sagt. Manden, der efterfølgende blev anholdt og bragt til politistationen i Frederikshavn, fik ved en udåndingsprøve politiets alkometer op over 3,0 promille. Hvad hans promille faktisk er, afgøres ved en blodprøve, men det kan meget vel ende med, at han får en ubetinget frakendelse af kørekortet.

Ifølge omalkohol.dk der er et undervisningsmateriale udgivet af Kræftens Bekæmpelse vil man ved en alkoholpromille på 3,0 kunne opleve at miste kontrollen over sin blære, ligesom bevidstløshed som følge af alkoholforgiftning er en risiko. Promillegrænsen for at køre bil er i Danmark 0,5.

Fakta: Sådan påvirkes kroppen ved forskellige alkoholpromiller