Foto: TV2/Nord

Stalking: Kvinde varetægtsfængslet for tredje gang

En 44-årig kvinde fra Hjørring blev fredag varetægtsfængslet sigtet for stalking for anden gang på få måneder.

En 44-årig kvinde fra Hjørring kan se frem til 14 dage bag tremmer. Det slog retten ved Hjørring fast fredag eftermiddag, da kvinden blev varetægtsfængslet i 14 dage, for gentagende overtrædelser af et tilhold - altså det vi kalder stalking. 

Kvinden er dømt for 15 overtrædelser af et tilhold, hun fik i marts måned 2017. Siden da har hun været varetægtsfængslet to gange, for at gentagende gange at overtræde tilholdet. Så fredag fik hun sin tredje varetægtsfængsling siden marts måned. 

Første varetægtsfængsling kom efter 48 overtrædelser af tilholdet. Kvinden havde derefter én uge på fri fod, inden hun igen blev varetægtfængslet i 14 dage for 14 overtrædelser af tilholdet. Den varetægtfængsling blev hun sat fri fra 3. juli, og nu er den så gal igen. 

- Nu får hun en ny dom for de forhold, der er kommet til. Så vi regner med, at nu får vi samlet op på sagen, så vi kan give hende en dom, og så må vi håbe det stopper, siger anklager ved Nordjyllands Politi Torben Kauffmann. 

Læs også Kvindelig stalker varetægtsfængslet: Overtrådte tilhold 14 gange på en uge

Det er ifølge anklageren en eksmand og en anden mand fra kvindens omgangskreds, hun bliver ved med at opsøge.

Nu håber politiet på, at der kommer en fængselsdom på tale, så kvinden ikke kan fortsætte. 

- Det er svært at sige, hvordan dommen kommer til at lyde. Men vi snakker nok om et par måneder ubetinget fængsel, fortæller Torben Kauffmann, der understreger, at det er skærpende for dommen, at kvinden gentagende gange har fortsat sine ugerninger. 

Kvinden valgte at kære dommen til landsretten. Landsretten tager lørdag stilling til om varetægtsfængslingen er berettiget.

Læs også Klitmøller-borger anmelder togvogn-sag til politiet