Svolvsyre-udslip i Hirtshals

Der gik tirsdag eftermiddag hul i tank med 1500 liter svovlsyre på virksomheden Nordjysk Fiskefoder i Hirtshals. Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix

Der gik tirsdag eftermiddag hul i tank med 1500 liter svovlsyre på virksomheden Nordjysk Fiskefoder i Hirtshals.

Der skete tirsdag eftermiddag et mindre udslip af svovlsyre på virksomheden Nordjysk Fiskefoder. Udslippet skete i forbindelse med, at man var i gang med at tømme en beholder med netop svovlsyre. Af uvisse årsager gik der hul på det bassin, der skulle opsamle i tilfælde af eventuelt udslip, hvorfor svovlsyre fortsatte ned på jorden.

- Vi havde egentlig fra start rimeligt godt styr på situationen og fik hurtigt inddæmmet udslippet til kun at være på vores egen matrikel, men for en sikkerheds skyld tilkaldte vi beredskabet, fortæller driftsleder Preben Thomsen.

- Meldingen var alvorlig fra start, da den utrolig stærke syre muligvis var på vej i kloaksystemet. Så vi var meget påpasselige, siger Thomas Dybro, indsatsleder hos Nordjyllands Beredskab. 

Heldigvis lykkedes det at holde syren inde i det interne afløb - og det lykkedes miljøstationen i Hirtshals at forhindre den omkring 1500 liter syre i at brede sig til det offentlige kloaksystem.

Nordjysk Fiskefoder har ikke længere produktion på adressen Søren Nordbysvej i Hirtshals, da virksomheden er under afvikling.

Forsiden lige nu