LIGE NU:

Tre personer løsladt efter trusler med knive

Tre iranske mænd blev tirsdag aften anholdt og sigtet for trusler mod tre kvinder på asylcentret i Hjørring. Ved midnatstid blev de igen løsladt.

Politiet anholdt tirsdag aften ved 20-tiden tre mænd fra Iran på henholdsvis 20, 20 og 32 år efter en episode på asylcentret i Hjørring. Mændene er sigtet for at have truet tre kvindelige beboere med knive.

- Kvinderne havde låst sig inde i et køkkencenter, og iranerne stod uden for og truede med knive og lavede fagter som om, de ville skære halsen over på dem. Det blev de selvfølgelig voldsomt bange for, siger vagtchef Henrik Bech fra Nordjyllands Politi.

Kvinderne er fra Eritrea, og bor på asylcenteret. Mændene er ankommet til centret for nyligt.

- De tre iranske mænd er ankommet inden for den sidste uge. Personalet på stedet mener, at de har forvekslet kvindenre med nogle andre, for de kender ikke hinanden. Vi skred til anholdelse for at få fat i knivene og sigte dem for den adfærd, de har udvist, siger vagtchefen.

Kvinderne er henholdsvis 25, 31 og 36 år.

Mændene blev anholdt ved 20-tiden, efter afhøringer på stedet ved hjælp af tolke. Siden blev de afhørt på politigården i Aalborg, men ved midnatstid blev de atter løsladt, oplyser vagtchef ved Nordjyllands Politi Poul Badsberg onsdag morgen. De er stadig sigtet for trusler.