Foto: Michael Bothager, Scanpix (Arkivfoto)

Truede sin socialrådgiver og ødelagde rude på jobcentret

En 34-årig mand fra Hjørring har modtaget en behandlingsdom, efter han truede sin socialrådgiver og smadrede en rude på jobcentret.

En 34-årig mand fra Hjørring-området blev sidste år så frustreret på sin socialrådgiver, at han først truede hende over telefonen, og derefter mødte op på jobcentret, hvor han smadrede flere ejendele og en rude med sin hammer. 

Det oplyser anklager Mikkel Holdensgaard tirsdag, efter den 34-årige modtog en behandlingsdom fra Retten i Hjørring.

Episoden fandt sted den 3. november 2016, hvor den 34-årige var blevet så frustreret over nogle problemer med sine sygedagpenge, at han fortalte socialrådgiveren, at han ville komme efter hende og brænde jobcentret ned. 

Socialrådgiveren fik hurtigt smækket røret på, men det gjorde blot den 34-årige endnu mere gal, og han valgte derfor at møde op på jobcentret i Hjørring.

Her diskuterede socialrådgiveren og hendes chef med manden, der fremsatte yderligere trusler mod de to medarbejdere.

I sidste ende blev den 34-årige så frustreret, at han fandt en medbragt hammer frem og brugte den til at smadre flere ting på jobcentret, blandt andet en rude. 

I mellemtiden har socialrådgiveren og hendes chef tilkaldt politiet, der anholder den 34-årige og tager ham med på stationen. 

- Den 34-årige fortalte i retten, at han ikke kunne huske noget fra episoden. På baggrund af personalets og politiets forklaring, og de billeder, der er taget på jobcentret, vurderede anklagemyndigheden, at han skulle idømmes en behandlingsdom, siger Mikkel Holdensgaard.