02:14

I Hjørring Kommune har de det, man kalder "rullende gæstfrihed". Det betyder, at specielle guider servicerer og vejleder turisterne - det hele foregår på to hjul.

Turisthjælp på to hjul i Hjørring. Foto: Bruno Sagsted

1 af 2

Turisthjælp på to hjul i Hjørring

I Hjørring Kommune har man ”rullende gæstfrihed”. Det betyder, at specielle guider servicerer og vejleder turisterne – og det hele foregår på to hjul.

Kirsten Schumacher er det, som man i Hjørring Kommune kalder en kommuneguide. Hun er turistkontorets forlængede arm og udsendte. Det hele sker på to hjul og med cykelhjelm. Og nej, det er ikke en cykel, hun kører på – det er nemlig en segway.

Guiderne kører på segways, som de hurtigt kan komme rundt på. Guiderne er synlige med limegrønne uniformer, og så er de udstyret med Ipad’s, så de med kort og beskrivelser kan lede vildledte turister på rette spor igen.

- Vi kan hjælpe med det meste. Og hvis ikke vi kan hjælpe, ved vi, hvem vi skal spørge. Så vi er godt dækket ind. Folk spørger nok mest om, hvor de kan finde et toilet, siger Kirsten Schumacher.

For Kirsten Schumacher og de andre kommuneguider handler det om at være imødekommende og hjælpsom. På den måde viser Hjørring Kommune sig fra en åben og positiv side.

- Det hjælper jo ikke noget at være sur. Jeg smiler altid, og så forsøger jeg bare at hjælpe så godt, som jeg kan, siger Kirsten Schumacher.

Segwayen kører på strøm, og den kan sagtens holde en hel dag. Kirsten Schumacher dækker hele Løkken lige fra stranden til torvet – der hvor turisterne er hele sommeren.

De ”rullende guider”, som Kirsten Schumacher, finder man både i Løkken, Lønstrup, Hirtshals, Tversted og Hjørring, hvor de vil være at finde på segways i deres limegrønne uniformer indtil september.