01:32

Foto: Privatfoto

1 af 2

Tyr svømmede to kilometer i Uggerby Å

En tyr på afveje svømmede to kilometer i Uggerby Å, men ville ikke have beredskabets hjælp til at komme op. Det klarede den selv.

Nordjyllands Beredskab blev torsdag eftermiddag kaldt ud, men det var hverken til en brand, et færdselsuheld eller nogle af de andre ting, de bliver kaldt ud til, og som du dagligt kan læse om her på TV2 Nords hjemmeside.

Nej, beredskabet var blevet kaldt ud for at redde en tyr op af Uggerby Å.

Det er uvist præcist hvor og hvorfor tyren er endt i åen, men sikkert og vist er det, at den har været på noget af en rejse. Inden Nordjyllands Beredskab blev kaldt ud, havde Magnus Rønn Smits og Louise Randbæk Thomsen, der kom sejlende ned af Uggerby Å i kano nemlig fulgt tyren, der svømmede ned ad åen, i omkring en halv time.

- Vi følger efter den i et godt stykke tid, men den bliver ved med at svømme fra os, fortæller magnus Rønn Smits om den noget specielle episode.

Til sidst virkede det dog til, at tyren sad fast, så beredskabet blev tilkaldt.

- Da vi er kørt ud, ringer de til os igen, og fortæller at tyren faktisk er kommet op af sig selv, men der er vi jo godt på vej, så vi kører ud og ser til den, fortæller indsatsleder Jan Mørch.

Hvor tyren hørte til, vidste man i første omgang ikke, så man forventede at dyret skulle bedøves, så det kunne håndteres og bringes hjem. Men ligesom tyren selv kom op af åen, så fandt den også selv hjem. En stald ganske tæt på det sted, tyren gik i land, hørte nemlig til dyrets ejers bedrift, så da tyren søgte ind i stalden, var den faktisk hjemme.

Indsatsleder Jan Mørch tør ikke vurdere hvor langt tyren har svømmet, men et skøn er omkring to kilometer, og så skulle tyren da også være blevet kølet ned i sommervarmen.