Foto: Vendsyssel Badminton Elite

Vendsyssel Elite Badminton henter amerikansk forstærkning

Vendsyssel Elite Badminton forstærker sig med amerikaneren Beiwen Zhang, der ligger nummer 27 på verdensranglisten i damesingle.

Kun én spiller i Badmintonligaen, Line Kjærsfeldt, rangerer højere på verdensranglisten end Vendsyssel Elite Badmintons (VEB) nye amerikaner, Beiwen Zhang.

- Der er tale om en virkelig stærk og spændende spiller. Hun bør være blandt de tre bedste damesingler i ligaen, siger VEB's formand, Jan R. Jensen.

Beiwen Zhang var i begyndelsen af 2015 helt oppe som nummer 12 i verden. Med sin nuværende placering som nummer 27 er hun USA's bedste damesingle, men hun er dog ikke med ved OL i Rio. Den ære har Iris Wang, som ellers kun er nummer 37 på verdensranglisten.

- I vores øjne er Beiwen Zhang klart en mere spændende spiller end Iris Wang, så vi er meget glade for, at det er lykkedes at lave en aftale med hende. Det bliver første gang, at hun skal spille i en dansk klub, men hun spillede i Tyskland i sidste sæson, så hun er vant til at spille klubkampe i Europa. Vi har desuden gode erfaringer med amerikanske spillere. De ofrer sig 100 procent for holdet. Det oplevede vi senest med damedoublen Eva Lee og Paula Lynn Obanana, der er med til OL, siger formanden. 

VEB indleder sæsonen mandag 5. september i Arena Nord i Frederikshavn mod guldfavoritterne fra Skovshoved.