Tvivl, skabertrang og jagten på anerkendelse kæmper Jakob Højlev Jørgensens figur med i "Det tabte land". Foto: Jesper Christiansen

Vendsyssel Teater nomineret for bedste musical: - Det er helt euforisk

Vendsyssel Teater er for andet år i træk nomineret til tre Reumert-priser - blandt andet er musicalen "Det Tabte Land" nomineret til årets musical.

- Det er helt forrygende, det betyder enormt meget. 

Sådan lyder det fra teaterdirektør på Vendsyssel Teater Lars Sennels, der ikke kan få armene ned efter årets nomineringer til Danmarks største priser for scenekunst, Reumert-priserne, blev offentliggjort tirsdag. 

For andet år i træk er Vendsyssel Teater nomineret til tre priser - bedste musical til "Det Tabte Land", bedste scenedesign til Signe Krogh og årets kvindelige ensemblerolle til Lone Rødbroe i komedien Turisterne. 

- Det er ret fantastisk, for det er jo nyskrevet tekst og musik. Man bliver helt glad i låget, for vi satsede hele butikken på "Det Tabte Land" - det er den dyreste forestilling, vi har lavet. Den har virkelig fået tag i publikum og nu Reumert, siger Lars Sennels. 

  Foto: Tommy Hald

Det Tabte Land skal dog berede sig på hård konkurrence om den endelige sejr, for i samme kategori er også "Tarzan" ved Fredericia Teater og "I et forhold" af Betty Nansen Teatret. Lars Sennels anerkender også, at det er svært felt. 

- Selvfølgelig er det ikke lige meget, om vi vinder eller ej, men det er det lidt alligevel. Det at være blandt de tre nominerede er en kæmpe sejr i sig selv. Men det handler om, hvad juryen lægger vægt på. "Tarzan" er jo et Disney-stykke og er et kæmpe sceneshow - vores er jo meget intimt, så de er svære at sammenligne, siger Lars Sennels. 

Ingen nomineringer til Aalborg Teater

"Det Tabte Land" handler om den afdøde nordjyske kunstner Poul Anker Bech, og hvordan hans malerier blev til virkelighed. 

Nordkraft Teater i Aalborg er også nomineret til to priser, hvor Minna Johannesson er nomineret som årets instruktør for arbejdet med forestillinget "Dig og mig ved daggry". Ligeledes er forestillingen "Dig og mig ved daggry" selv nomineret som i kategorien Årets børne-/ungdomsforestilling. 

Aalborg Teater er ikke nomineret i nogen kategorier. Reumert-priserne bliver uddelt på Nørrebro Teater den anden juni.

Jakob Højlev Jørgensen har rollen som den kendte nordjyske maler Poul Anker Bech i Foto: Jesper Christiansen