Venligboerne bygger bro mellem mennesker og bruger venlighed som redskab. Nu er de indstillet til Nobels Fredspris. Foto: Christian Krickhahn

Venligboerne indstillet til Nobels Fredspris

Arbejdet med at hjælpe folk i nød får professor ved Yale University til at indstille Venligboerne til den prestigefyldte pris.

Den danske folkebevægelse Venligboerne, der har til formål at få danskerne til at optræde venligt og imødekommende overfor hinanden, er blevet indstillet til Nobels Fredspris.

Det skriver Limfjordupdate.dk.

Det er danske Birgit Brander Rasmussen, der er professor ved Yale University i Connebticut i USA, som har indstillet Venligboerne overfor Nobel Komiteen i Oslo.

Nobels Fredspris uddeles den 10. december i Oslo.

Venligboerne har været udsat for kritik fra blandt andet Dansk Folkepartis Viceborgmester og Folketingsmedlem Ib Poulsen for deres virke i forhold at tage imod midlertidige asylansøgere.

Venligboerne har som organisation udviklet sig nærmest eksplosivt fra sin begyndelse i Hjørring via Facebook til Skive, Aarhus, København og Dragør. 

Gense indslag om Venligboerne her: 

07:21

Det er kun kort tid siden at en lille gruppe mennesker samlede sig i det som de kalder Venligboerne. Siden er medlemmerne strømmet til. I aften er der første møde i en helt ny Frederikshavn-afdeling

Luk video