LIGE NU:

Videregående uddannelser i Hjørring er vigtige for Vendsyssel

De videregående uddannelser i Hjørring mærker år for år en øget interesse fra de studerende, og det er vigtigt for hele Vendsyssel, at Hjørring har etableret sig som studieby.

De nystartede studerende i Hjørring var fredag samlet til det store studiestartsevent Hjørring Live. De sygeplejerskestuderende fra UCN i Hjørring er nogle af dem, der deltager.
 

quote Det er alfa og omega, at vi har uddannelsen, fordi hvis ikke, vi har det, så skal du se, hvilke rekrutteringsproblemer vi vil få fremadrettet. Det vil være helt enormt.

Arne Boelt, borgmester i Hjørring Kommune.

- Jeg synes, det er sjovt. Vi får et godt sammenhold, og det betyder meget for klassen, siger Ditte Olesen fra Frederikshavn, som læser til sygeplejerske på UCN i Hjørring.

UCN udbyder sygeplejerskeuddannelsen i både Hjørring, Thisted og Aalborg, og det er vigtigt for hele Vendsyssel, at studerende søger til Hjørring for at uddanne sig.

- Det er alfa og omega, at vi har uddannelsen, fordi hvis ikke vi har det, så skal du se, hvilke rekrutteringsproblemer vi vil få fremadrettet. Det vil være helt enormt, siger Arne Boelt (Socialdemokratiet), borgmester i Hjørring Kommune.

Nyuddannede bliver i Vendsyssel

quote Vi gør meget på kultursiden og for at skabe en by, som er lys og dejlig, så Hjørring bliver en by, hvor man faktisk godt kan være, og som man ikke behøver at tage væk fra.

Arne Boelt, borgmester, Hjørring Kommune

På UCN i Hjørring kan man ud over sygeplejerskeuddannelsen læse til lærer og pædagog, samt tage professionsbacheloruddannelsen i natur- og kulturformidling. Uddannelser, som de studerende i stigende grad søger ind på, og som de efterfølgende kan omsætte til et job i Vendsyssel.

- Vi ved fra vores statistikker, at når de er uddannet i Hjørring, så er der rigtig mange af dem, der bliver i denne del af Nordjylland, så det betyder meget for byen og for Vendsyssel, siger studieleder Thorkild Rams fra UCN i Hjørring.

Hjørring har efterhånden etableret sig som en studieby, og borgmesteren vil gøre sit til, at byen også i fremtiden er attraktiv for de unge.

- Vi gør meget på kultursiden og for at skabe en by, som er lys og dejlig, så Hjørring bliver en by, hvor man faktisk godt kan være, og som man ikke behøver at tage væk fra, siger Arne Boelt.

Om tre et halvt år kan de nystartede sygeplejerskestuderende være færdiguddannede, og de afviser ikke at blive i det område, hvor de netop er begyndt at studere.
- Min plan er helt sikkert at blive her i Nordjylland, siger Ditte Olesen.

- Muligvis. Jeg vil nok foretrække Aalborg, men det må man lige se på, siger Signe Øland, som pendler til UCN i Hjørring fra Aalborg.

Nystartede studerende samlet til Hjørring Live.
def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

20200925-111901-L-1920x1920we

Kraftige regn- og tordenbyger rammer dele af Danmark søndag aften

Casper Steinfath_Kattegat_Start Web Credits Jakob Gjerluff Ager (8)

gallery Vil krydse Kattegat med padletag: Casper fra Klitmøller på jomfrutur

def_thumb,50_percent

play Nedlukning i 'Gaden' har reduceret vold markant: Borgmester afviser at lukke festen tidligere

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

20200925-111901-L-1920x1920we

Kraftige regn- og tordenbyger rammer dele af Danmark søndag aften

Til forsiden

Til forsiden