LIGE NU:

Vild video: Kitesurfer hopper over molen i Løkken

Lokal surfer laver kæmpestunt, da han med sin kitesurfer hopper over molen i Løkken.

Turisterne er væk, det er bidende koldt udenfor - men derfor skal man da ikke holde op med at give den gas. 

Det ser ud til at være tankerne bag et vildt hop, som den lokale Løkken-surfer, Rasmus Frejlev, lavede i går, hvor vinden og bølgerne fra sydvest passede perfekt til et spektakulært stunt, som blev fanget på video. 

- Det var for fedt. Han har snakket om at hoppe over molen længe, men det er ikke blevet til noget. Men i går ringede han og spurgte, om vi ikke kunne komme ned på molen med et kamera og en hjelm, så vi vidste godt, at det var nu, han ville prøve det, siger Kasper Brix, der til dagligt driver North Shore Surf i Løkken. 

Rasmus Frejlev sejlede først frem og tilbage på langs af molen i Løkken på dens sydlige nogle gange, inden han tog mod til sig, fik godt med fart på væk fra stranden og helt op mod molestenene, inden han rev sin kite den modsatte vej og steg til himmels. 

- Vi ser ham bare stige lynhurtigt op og svæve roligt henover molen, inden han lander perfekt omkring 20 meter nordpå på helt fladt vand. Det gik meget bedre, end man kunne håbe på, siger Kasper Brix om vennens vilde hop. 

- Det var sgu da let nok!

Rasmus Frejlev er pavestolt er det endelig lykkedes at gennemføre hoppet. 

- Jeg er født og opvokset i Løkken, og det har været mål i over et år at hoppe over molen. Men jeg har kun kitesurfet i to år, så jeg skulle lige blive god nok først og vente på, at vinden var perfekt til at gøre forsøget, fortæller 21-årige Rasmus Frejlev. 

- Det svære var at sejle tæt nok på molen og få fart på. Så jeg skulle lige et par gange frem og tilbage, inden jeg havde nok vind og fart, og så tænkte jeg bare 'nu prøver jeg fanme'. Så rev jeg i mine styreliner, og derefter gik det ellers bare opad. Jeg når kun at opdage, at jeg er lige så højt oppe som toppen af lygtepælene, inden jeg begynder at svæve nedad og begynder at forberede min landing. Det var hurtigt overstået, fortæller han begejstret. 

- Da jeg landede, var min første tanke: Det var sgu da let nok. Så mon ikke jeg skal prøve nogle flere gange i den kommende tid - og så nå at lave nogle tricks, mens jeg hænger i luften over molen, lyder det fra vovemodige nordjyde. 

Løkken-surferen stiller i den kommende sæson op i B-rækken på den danske kitetour med en målsætning om at stå øverst på skamlen, når sæsonen er slut.