01:47

Virksomhedsbesøg skal lokke højtuddannede til Hjørring

54 marketingstuderende fra Aalborg Universitet var mandag på virksomhedsbesøg i Hjørring. Formålet med besøget var at gøre de studerende klogere på de gode sider og styrkerne ved at arbejde på virksomheder, som ikke ligger i landets største byer.

Højtuddannet arbejdsarbejdskraft er et krav for flere og flere nordjyske virksomheder. Det gælder også for Hjørring-virksomheden Meyland-Smith, der producerer og sælger gangstativer til hele verden.

De fik mandag besøg af studerende, som læser International Marketing på AAU. Og netop personerne på denne uddannelse har lige præcis de kompetencer, som virksomheden leder efter. 

- Af det, vi fremstiller her på virksomheden, går 95 procent til eksport. Derfor er det vigtigt at have forståelse for andre markeder og kulturer. De kan tale sproget og kan kommunikere med kunderne, siger direktør hos Meyland-Smith, Jan Sahlerz.

01:47 Luk video

At lokke højtuddannet arbejdskraft til Hjørring er ligesom i andre provinsbyer en udfordring. Derfor er det vigtigt at de studerende kommer ud og besøger virksomheder som Meyland-Smith, mens de er under uddannelse

- Vi er i en situation, hvor mange af vores virksomheder er i vækst, og hvor man efterspørger kvalificeret arbejdskraft. Derfor er det vigtigt at synliggøre sig for den potentiale medarbejderskare, der ligger, siger Bo Geertsen, der er direktør for Hjørring Erhvervscenter.

Peter Vagning er kandidatstuderende fra International Marketing på AAU. Han bor selv i Brønderslev og har intet imod at arbejde i provinsen.

- For mig handler det ikke om postnummeret, men hvad virksomheden står for, og hvordan jeg passer ind med mine kompetencer, siger Peter Vagning.

Meyland-Smith, der har 25 ansatte, har løbende brug for højtuddannet arbejdskraft, og direktøren håber på, at mandagens besøg har gjort indtryk hos de studerende.

- De får set en landsdel og nogle elementer fra Hjørring, og de er altid velkommen til at smide en ansøgning, slutter Jan Sahlerz.