Voldsomt uvejr - afgange aflyst på flere færgeruter

Color Line og Fjord Line aflyser deres afgange fra Hirtshals på grund af voldsomt uvejr i den sydlige del af Norge. Arkivfoto Foto: Per Frank Paulsen (Arkivfoto)

Color Line og Fjord Line aflyser søndag sejladsen mellem Hirtshals og Norge på grund af voldsomt uvejr i den sydlige del af Norge.

Over 150 millimeter regn, vindstød på over mod 20 meter per sekund og alvorlig fare for jordskred.

Sådan lyder Norges Meteorologiske Instituts prognose for den vestlige del af Sydnorge i de næste 24 timer.

Instituttet advarer om livsfare, hvis man bevæger sig ud i det voldsomme vejr, og det får betydning for trafikken mellem Norge og Danmark.

Fjord Line oplyser på selskabets hjemmeside, at færgen fra Hirtshals til Langesund, Oslo søndag morgen er aflyst, ligeledes er færgen Hirtshals- Kristiansand med afgang 11.45 og 18 søndag fra Hirtshals aflyst.

- Vejrudsigterne har gjort, at vi har aflyst fire afgange søndag. Som prognoserne ser ud nu, regner vi med at kunne sejle igen fra mandag morgen, siger koncernchefen i Fjord Line, Rickard Ternblom, til TV 2.

Alle passagerer, der er berørt af aflysningerne, kan uden beregning vælge en anden af rederiets færgerejser til Norge, ombooke deres billet eller få pengene tilbage, fortæller han.

Færger indstilles

Color Line har aflyst foreløbig alle afgange mellem Hirtshals og Norge. Det drejer sig om færgerne SuperSpeed 1, der efter planen skulle være sejlet fra Hirtshals 12.15 mod Kristiansand og retur søndag eftermiddag. Samme færge skulle planmæssigt være sejlet fra Hirtshals mod Kristiansand igen 20.45 søndag aften, men også den afgang er aflyst på grund af vejrforholdene i Norge.

Vejret påvirker også Color Lines anden færge, SuperSpeed 2, der sejler mellem Hirtshals og Larvik. Ifølge Color Line forsøger man søndag at sejle til Larvik allerede klokken 11 - mod planmæssig afgang klokken 12.45, mens færgen ikke som ellers annonceret sejler retur til Hirtshals søndag aften.

Det betyder således, at den planlagte afgang fra Hirtshals mod Larvik 22.15 søndag aften er aflyst.

Danmark bliver også ramt

Søndag bliver også en blæsende dag i Danmark. Der er varslet vindstød af stormstyrke, men det er ikke udelukket, at det en kort overgang kan nå helt op på stærk storm, som er vindstyrken lige under orkan.

 

Vindstød søndag eftermiddag. I det nordlige Jylland kan vindstødene nå stærk storm. Foto: TV 2 VEJRET

 

- Det kommer til at blæse i hele landet, men det er Nordjylland, som bliver hårdest ramt, siger meteorlog på TV 2 Vejret Andreas Nyholm.

Den kraftigste blæst vil begrænse sig til den nordlige del af Jammerbugten og videre mod nord til Hirtshals og Skagen.

- Et lavtryk som dette er ikke usædvanligt for årstiden, men man skal selvfølgelig gøre sig klar til det i Nordjylland, siger han.

Blæsevejret i Danmark er en del af det samme vejrsystem, som giver problemer i det vestlige Norge, fortæller Andreas Nyholm.

- Det er heller ikke usædvanligt for årstiden, at Norge rammes af sådan et uvejr. Faktisk bliver det værst i Færøerne, hvor man kan tale om vind af orkanstyrke, siger han.

Forsiden lige nu