SENESTE NYT:

Lemfældig kontrol med hollandske trawlere

Fiskerikontrollen lukker bevidst øjnene for, at hollandske bomtrawlere tømmer Skagerak for fisk.

Fiskerikontrollen lukker bevidst øjnene for, at hollandske bomtrawlere tømmer Skagerak for fisk. Det mener  folketingskandidat Erik Høgh Sørensen, Dansk Folkeparti, der som journalist har fulgt EU´s fiskeripolitik i mere end ti år.

Han mener, at de udenlandske bomtrawlere fanger langt mere end de må.

- Jeg tror måske, at  tallet er 20 gange så meget som deres kvote, men det er jo en trossag. Men vi har faktisk en beregning baseret på en enkelt trawler, der blev kontrolleret, som viste det tal, siger Erik Høgh Sørensen.

Ifølge DF-politikeren bliver de hollandske trawlere kontrolleret så sjældent, at han mener det er mistænkeligt.

- Jeg ser tegn ikke bare på inkompetence, men bevidst inkompetence. Hvis jeg var fiskeriminister, blev der renset ud i toppen af Fiskerikontrollen, i direktoratet og i ministeriet, siger Erik Høgh Sørensen.

Fiskerikontrollen er kede af den hårde kritik både fra politikere og kystfiskere, men overfiskerikontrollør, Henrik Nielsen, mener heller ikke, at den er berettiget.

- Vi tager kritikken meget alvorligt, og vi arbejder benhårdt på, at alle fiskere, uanset nationalitet , skal overholde fiskerilovgivningen, siger Henrik Nielsen.

Han afviser, at Fiskerikontrollen bevidst lukker øjnene for de hollandske bomtrawlere, som de danske kystfiskere mener snyder med deres kvoter ved at opgive fangster fra Skagerak, som om de var var fanget i Nordsøen.

- Jo, vi kan godt se at der bliver fisket og at der er mange fartøjer i Skagerak. Men så længe vi ikke har nogen indikation på, at der bliver afskrevet fisk fra det ene farvand til det andet -  eller at der bliver landet mere, end der står i dokumenterne - så kan vi ikke have en opfattelse af, at der er tale om snyd, siger Henrik Nielsen.

Se hele interviewet med Henrik Nielsen fra Fiskerikontrollen:

 

 

 

100820 Retten i Aalborg

Stjal bloklys, kondomer og penge: 38-årig tiltalt for to røverier samme dag

Bedrageri

Kvinde spillede ulovligt i arbejdstiden for millioner

Valgdebat Mariagerfjord Kommune

Mariagerfjord: De to store partiers borgmesterkandidater er også i valgkampen enige om det meste

Vesthimmerland test2

play Smitten stiger fortsat: Regionen åbner nyt teststed

100820 Retten i Aalborg

Stjal bloklys, kondomer og penge: 38-årig tiltalt for to røverier samme dag

Bedrageri

Kvinde spillede ulovligt i arbejdstiden for millioner

Til forsiden

Til forsiden