LIGE NU:

Retssag mod White Hawks-spiller: Om lidt falder dommen

En fyldt retssal følger med i sagen mod Kristian Jensen, der er tiltalt i sag om vold på banen.

OPDATERES LØBENDE

Retssagen mod Frederikshavn White Hawks-spilleren Kristian Jensen er gået i gang ved Retten i Hjørring.

Retssalen er ifølge TV2 Nords reportere på stedet, er retssalen fyldt med tilhørere, heriblandt folk fra Frederikshavn White Hawks og pårørerende, der vil følge med i den principielle sag. 

TV2 Nords reporter opridser sagen. 

Anklagemyndigheden mener, at han skal idømmes en fængselsstraf for et overfald på Odense Bulldogs-spilleren Lucas Bjerre Rasmussen, efter Kristian Jensen slog sin modstander bevidstløs under en kamp mellem Frederikshavn White Hawks og Odense Bulldogs den 20. september.

23-årige Kristian Jensen er tiltalt for vold efter straffelovens paragraf 244, efter at han væltede Odense-spilleren Lucas Bjerre Rasmussen omkuld og slog ham i hovedet. Lucas Bjerre Rasmussen havde mistet sin hjelm i faldet, og han lå bevidstløs på isen efter slaget fra Kristian Jensen.

Ifølge anklageskriftet pådrog 18-årige Lucas Bjerre Rasmussen sig et bøjet ribben, hjernerystelse og et mindre brud ved højre øje. Hvis Kristian Jensen kendes skyldig, kan han straffes med op til tre års fængsel.

Anklagemyndigheden har nedlagt påstand om fængselsstraf og oplyser, at det derudover kan forventes, at der vil blive nedlagt påstand om erstatning.

Paragraf 244, som Kristian Jensen er tiltalt efter, betegnes som den milde voldsparagraf. Juraeksperter vurderer, at straffen som regel lyder på mellem 30 og 60 dages fængsel, hvis man dømmes efter paragraf 244.

Omvendt mener Kristian Jensens forsvarer, Jens Christian Christensen, ikke, at hans klient skal dømmes - fordi, han ifølge forsvareren ikke har overtrådt straffeloven.

Kristian Jensens forsvarer i sagen er Jens Christian Christensen, der mener, at straffen på 17 dages spillekarantæne ikke skal skærpes med voldsdom.

Lucas Bjerre Rasmussen var hårdt medtaget efter episoden i Frederikshavn, og først tidligere i denne uge gjorde han comeback på isen, da han deltog i en kamp mellem Odense og Aalborg i Danmarks næstbedste række, 1. division.

Retssagen er principiel og følges tæt af både Kristian Jensens klub og ishockeyunionen. En juraprofessor er dog ikke i tvivl om, hvordan loven skal tolkes. 

- Tildeling af knubs i forbindelse med idrætsudøvelse er straffri, hvis man holder sig inden for de rammer, som er sædvanlige i den pågældende idrætsgren. Hvis en sportsudøver klart overskrider grænserne, bedømmes forholdet efter straffelovens almindelige voldsbestemmelser, siger professor i strafferet ved Københavns Universitet Jørn Vestergaard til TV 2 SPORT.

Opdatering 12.50: 

De to implicerede og et vidne er nu blevet spurgt og hørt i sagen, der kan sætte en ny præcedens for vold begået i forbindelse med sportsaktiviteter. 

Forsvareren for Kristian Jensen mener ikke, at sagen overhovedet burde have været fremført i retten, i og med at ishockeyens egen instans har idømt Kristian Jensen 17 spilledages karantæne i sagen - og ikke fandt grund for, at sagen burde være politianmeldt. 

Han argumenterede også for, at ingen af de to implicerede i sagen har anmeldt sagen, det er derimod en ishockeyfan, der har anmeldt Kristian Jensen, hvorefter politiets anklagere har vurderet, at der er basis for en straffesag mod Kristian Jensen fra Frederikshavn White Hawks. 

På den anden side argumenterer anklageren for, at grænserne for, hvad der kan og skal accepteres i sportskampe er overskredet. Anklageren mente, at hvis handlingen havde fundet sted udenfor ishockeybanen, ville han have krævet 50 til 60 dages fængsel. 

Anklageren mener, at Kristian Jensen skal idømmes en straf på 30 til 40 dages fængsel og vil lade det være op til retten at vurdere, om fængslingen skal gøres betinget. 

Reporter Christian French samler op på sagen, inden dommen falder. 

Der falder dom i sagen klokken 13.30. 

TV2 Nord følger retssagen hele dagen, derfor vil denne artikel blive opdateret løbende med opdateringer fra TV2 Nords og TV 2 Sports reportere på stedet. 

liveblog

Følg retssag mod White Hawks-spiller anklaget for vold