Foto: Ib William Christensen

16-årige overfaldt efterskolekammerat om natten

Et voldeligt overfald på en sovende kammerat blev onsdag behandlet ved Retten i Hjørring. To 16-årige blev dømt.

To drenge på 16 år er onsdag ved Retten i Hjørring blevet idømt hver 70 dages betinget fængsel for at have overfaldet en efterskolekammerat mens han sov. Dommene er betinget af at de to drenge lader de kommunale myndigheder føre tilsyn med sig.

Overfaldet skete natten mellem 17. og 18. december 2015 på Ryå Efteskole nord for Aabybro. Her gik de to 16-årige - maskeret med tørklæder og huer - ind på offerets værelse og overfaldt ham. Den ene af de to dømte tildelte offeret tre eller fire knytnæveslag i ansigtet og den anden filmede overfaldet.

- Vi har set med alvorlige øjne på den her sag. Når man planlægger et overfald og slår en sovende person i hovedet, er det ikke bare en lærestreg, siger anklagerfuldmægtig Mikkel Holdensgaard fra Nordjyllands Politi.

Op til overfaldet havde der været generelle uoverensstemmelser mellem offeret og de to 16-årige og en episode den 17. december fik ifølge Mikkel Holdensgaard "bægeret til at flyde over."

De to 16-årige er ikke tidligere straffet og Nordjyllands Politi gik derfor heller ikke efter ubetingede fængselsstraffe.

- Men det er ikke bare en løftet pegefinger, siger Mikkel Holdensgaard med henvisning til de vilkår i dommen, der byder de 16-årige at være til rådighed for kommunalt tilsyn.

Retten i Hjørring dømte de to 16-årige for i forening at have planlagt overfaldet og ført det ud i livet. I retten var det eneste der blev erkendt dog blot at den ene af de 16-årige havde tildelt tre eller fire knytnæveslag til offeret. Han nægtede at vide, at den anden 16-årige filmede overfaldet. Og den 16-årige der filmede overfaldet, nægtede at vide at det var et overfald, der skulle finde sted.

Ryå Efterskole oplyser til TV2 Nord at de to elever i forbindelse med overfaldet blev bortvist fra skolen.

De modtog begge dommen.