LIGE NU:

Alarm hos Spar Nord: Bank modtog brev med trussel og mistænkeligt hvidt pulver

Der blev torsdag eftermiddag ikke taget nogle chancer, da en medarbejder hos Spar Nord åbnede et brev, hvori der viste sig at være et mistænkeligt hvidt pulver. Politi og beredskabet rykkede talstærkt ud. En times tid senere blev alarmen afblæst, da det viste sig, at pulveret ikke er farligt.

Det var hos Spar Nords afdeling i Aabybro, det mistænkelige brev var modtaget. Brevet lå i postkassen og blev åbnet af en ansat.

Den ansatte slog straks alarm, da vedkommende konstaterede, at indholdet af brevet ikke var af almindelig karakter. 

I brevet var der desuden skrevet en trussel mod Spar Nord, men Nordjyllands Politi ønsker ikke at oplyse ordlyden af truslen.

- Det vil jeg ikke nærmere ind på af hensyn til efterforskningen, siger vagtchef hos Nordjyllands Politi, Mads Hessellund.

Han tilføjer, at politiet kontaktede Center for Biosikring og Beredskab for at danne sig et overblik over hvilken form for pulver, man stod over for. Og efter en times tid stod det klart for politiet, at der ikke var tale om farligt pulver.

Hvilket pulver, der er tale om, skal den videre efterforskning nu klarlægge, ligesom politiet arbejder på at finde fingeraftryk og DNA-materiale på brevet.

- Vi har oprettet sagen som en trusselsag og er i gang med efterforskningen, siger vagtchefen.

- Der blev handlet helt efter reglerne, og politiet tog henvendelse alvorlig, og heldigvis lyder meldingen nu, at der ikke var noget farligt indhold i brevet, siger afdelingsdirektør hos Spar Nord, Leif Lind Simonsen.

Leif Lind Simonsen tilføjer, at afdelingen i Aabybro bruges som mødelokale, og det var i forbindelse med, at en af bankens ansatte skulle have et møde med en kunde, at postkassen blev åbnet og tømt.

Det er nu Nordjyllands Politi, der efterforsker sagen og forsøger at finde ud af hvem, der står bag det opsigtsvækkende brev.