LIGE NU:

Årets landsby fejrede sig selv

Søndag blev Trekroner-området ved Fjerritslev officielt kåret som Årets Landsby 2016.

De seks landsbyer Bonderup, Trekroner, Skræm, Bejstrup, Haverslev og Manstrup blev i slutningen af september udpeget som Årets Landsby 2016.

Søndag var det så blevet tid til den officielle kåring, og det skete med maner, så der er fest og farver, masser af mennesker og en fantastisk stemning iTrekroner Landsbycenter. Her var flere hundrede borgere fra de seks landsbyer, der tilsammen udgør Trekroner Skoledistrikt, mødt op for at fejre sig selv og hinanden. Et tema som Trekroner-området ifølge hende opfylder i særlig høj grad. 

[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"54951\"}"]

Læs også : Årets Landsby blev… disse seks landsbyer

Der var kaffe og kage, slush ice og hoppeborg og så var tidligere minister Anette Vilhelmsen mødt op. Hun var været formand for den bedømmelseskommite under Landdistrikternes Fællesråd, der fik til opgave at finde Årets Landsby 2016 med temaet "de frivillige ildsjæles fællesskab og lokaludvikling" for øje.

- Det blev Trekroner fordi de helt eksemplarisk viser hvordan man i et samarbejde med kommunen kan udvikle området. Kommunen ligger myndighed og økonomi ud til et lokalsamfund hvor der så er ildsjæle, der forstår at organisere sig og udøre. For eksempel hele ideen med "Liv i by og skole" Det er helt fantastisk og meget unikt og derfor de har vundet prisen, fortæller Anette Vilhelsen.

Anette Vilhelmsen var i august på besøg i området sammen med repræsentanter fra Landdistrikernes Fællessråd, og her fik de blandt andet at høre om projektet "Landsby på prøve" og om købmandsbutikken i Bonderup, der både har ansatte, men som også er socialøkonomisk virksomhed.

- Det viser, at her er der et fællesskab, der er meget stærkt og som vil noget. Både i forhold til de borgere, der er her, men også dem som er på kanten. De er også en del af fællesskabet, siger Anette Vilhelmsen. 

[cke_placeholder_teaser_teaser:"{\"nid\":\"36665\"}"]

Læs også : Eksperiment: Familie fra byen til landet

Anne Nøhr Ringgren er en af spydspidserne i Trekroner-områdets arbejde, og hun er naturligvis enig med Anette Vilhelmsen.

- Vi er ovenud stolte og glade, og det er virkelig en anderkendelse af de frivillige kræfter som ligger store muskler i det her hver eneste dag for at lykkes, siger Anne Nøhr Ringgren.

- Det er nok noget af det helt særlige i det her område. Vi er her for hinanden, vi har et stærkt fællesskab og vi formår at troppe sammen og står skulder ved skulder, når vi skal løse en udfordring.

- Folk er villige til at investere noget i deres lokalområde, og det er vigtigt.