Seneste nyt:

Begravelsesplanerne vokser i Øland Skov

Ifølge skovejer Mette Glarborg mangler der alternativer til kirkegårdsbegravelsen, og derfor stiller hun sin skov på Øland til rådighed.

Var det noget med en gravplads ved foden af et stort løvtræ i Øland Skov? Et mindesmærke viser, at her ligger du begravet, mens årstiderne skifter og vinden rusker i trækronerne.

quote De, der henvender sig, har enten pårørende, der er døde, eller er på vej til at dø.

Mette Glarborg, skovejer

Hvis ja, så kan det måske snart blive muligt. Mette Glarborg, der ejer Øland Skov håber, at Kirkeministeriet og Jammerbugt Kommune vil indfri hendes ønske og give tilladelse til, at dele af Øland Skov bliver lagt ud som begravelsesskov.

- Jeg vil gerne selv begraves i min egen skov. Jeg tror, det er en god ting at have muligheden, at man ikke absolut skal ind på en kirkegård. Der er mange, der gerne vil ud i naturen, og så er det også både smukkere, billigere og mere overskueligt, siger Mette Glarborg.

Flere har allerede booket plads

Den 7. juni skal Teknik- og Miljøudvalget i Jammerbugt Kommune tage stilling til, om de vil give tilladelse til en begravelsesskov i Øland Skov, og ved grønt lys vil det derefter være op til Kirkeministeriet at give den endelige tilladelse.

Hvis den kommer, bliver det muligt at gå en tur i Øland Skov, og udvælge et af de træer, der i forvejen er udvalgt til formålet som det sted, man gerne vil begraves.

På nuværende tidspunkt er der på landsplan otte officielle skovbegravelsesområder, og endnu flere er allerede på vej. Ingen af dem ligger endnu i Jammerbugt Kommune, men ifølge Mette Glarborg er det på høje tid, at også Jammerbugt får én.

- Jeg har allerede fået op mod 20 henvendelser, og fire har allerede bestilt plads. De, der henvender sig, har enten pårørende, der er døde, eller er på vej til at dø, siger Mette Glarborg.