LIGE NU:

Besøgsforbud ophævet: Nu må Hans og Edel se hele familien igen

Efter en måned hvor beboerne på plejehjem i Jammerbugt Kommune kun har måttet få besøg af én fast pårørende, åbner de nu atter op for besøg uden restriktioner.

Det var et længe ventet gensyn, da Hans og Edel Sørensen igen måtte få besøg på deres plejehjem. Efter en hel måned, hvor det kun var parrets datter, der måtte komme på besøg, kan de nu se frem til at en større del af familien kan samles.

En beslutning der også glæder datter Lene Dyhrman, der ser frem til genforeningen mellem forældre og resten af familien.

- Jeg har forsøgt at være et bindeled mellem mine søskende og mine forældre ved at fortælle lidt historier om, hvordan det går, lyder det fra Lene Dyhrman, der siden 17. oktober har været det eneste af familiens medlemmer, der har måttet besøge ægteparret på plejehjemmet.

Hans og Edel Sørensen, der i en hel måned kun har hørt historier om, hvad familien foretog sig, glæder sig nu til at se deres fire andre børn samt resten af familien.

- Det er hårdt når, man ikke må se dem, siger en berørt Hans Sørensen, der håber, at besøgsforbuddet forbliver ophævet, så familien kan samles til jul om en måned.

Det skærpede besøgsforbud kom på bagkant af, at der var blevet konstateret smitte på et af kommunens plejehjem, og af sikkerhedsmæssige årsager blev det som følge deraf besluttet, at smitteriskoen ved besøg skulle begrænses.

Personale er på vagt

På Pandrup Plejecenter, hvor Hans og Edel Sørensen bor, har personalet været meget opmærksomme på, at restriktionerne skulle påvirke beboerne så lidt som overhovedet muligt.

- Vi er meget opmærksomme på, at den omsorg de får fra deres pårørende, den mangler de jo i den her tid, så vi prøver at være ekstra opmærksomme på at give dem den omsorg. Vi forsøger at lave nogle gode aktiviteter med dem, facetimer med deres pårørende og hjælper med at ringe op, fortæller centerleder på Pandrup Plejecenter Anne Marie Rosenkilde.

I Hjørring Kommune har man ligeledes ophævet besøgsrestriktionerne på kommunens plejecentre og botilbud. Også her vækker det stor begejstring blandt beboere og pårørende.

- Jeg er meget glad for, at det igen bliver muligt for pårørende at komme på besøg på vores plejecentre og botilbud. Der er ingen tvivl om, at rigtig mange, blandt både beboere og pårørende, har oplevet et stort afsavn i de seneste par måneder. Jeg håber for alle, at det meget lave smittetryk kan fastholdes i en længere periode og gerne helt til vaccinen kommer, så vi ikke igen kommer i en situation, hvor der skal indføres besøgsrestriktioner, siger formand for Sundheds- Ældre- Handicapudvalget, Per Møller (K).

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

boernehave (1)

41-årig på anklagebænken: Tog flere end 1300 billeder af afklædte børn i børnehave

1373125_111212_sifa_tv_bingo_web_0

SIFA TV-bingo ét skridt tættere på redning: EU tillader Danmark at gøre undtagelse fra regler

60_percent

play Bogaktuel ultraløber: Stine Rex løber ud med sine egne bøger

20_percent

play Misbrugere belønnes med gavekort for at møde op – og det virker

Til forsiden

Til forsiden