Birthe blev født før kvinderne fik stemmeret: Igår satte hun endnu et kryds

Torsdag stemte 101-årige Birthe Madsen på Skovsgaard Hotel hvor borgmester i Jammerbugt Kommune Mogens Gade (V) var valgtilforordnet.

I Attrup uden for Brovst bor 101-årige Birthe Madsen. Hun blev født før kvinderne i Danmark fik stemmeret. Torsdag gjorde hun selvfølgelig sin borgerpligt og gik i stemmeboksen.

- Sejt! Respekt!

- Sej nordjyde!

- En sej dame.

- Rock on granny!

Sådan lyder blot et lille udsnit at de mange positive tilkendegivelser Birthe madsen fra Attrup fra Brovst har fået på TV2 Nords Facebook-side siden torsdag.

Birthe Madsen er 101 år gammel og således født i 1914 - året før danske kvinder fik stemmeret.

Torsdag gjorde hun så sin borgerpligt endnu engang og mødte op på sit lokale valgsted i Skovsgaard. Her skulle hun sætte sit kryds og sammen med resten af Danmark være med til beslutte om Danmark skulle skifte retsforbeholdet ud med en tilvalgsordning. En afstemning, der som bekendt endte med et rungende "Nej" og som  nu sætter statsminister lars Løkke Rasmussen (V) igang med at arbejde på en parallelaftale med EU om Europol.

Hvor Birthe Madsen satte sit kryds, melder historien ikke noget om, men på det lille valgsted i Skovsgaard fordelte stemmerne sig på 40 procent til ja-siden og 60-procent til nej-siden. I alt stemte 908 nordjyder her.

På Facebook hvor TV2 Nord torsdag delte billedet af Birthe Madsen er det strømmet ind med "likes" og fredag morgen klokken 8.30 var tallet på over 3800.

Kommentarerne til billedet lyder blandt andet at Birthe Madsen er et forbillede for alle os andre.

- 101 år, det er en flot alder og samtidig være så meget i vigør. Med den livsvisdom har hun sikkert også stemt på det rigtige, lyder en af kommentarerne.

- Sådan . Det bør være et forbillede til alle andre. Det er da en pligt at stemme når vi bliver spurgt, skriver en anden af TV2 Nords venner.

- Skønt at ældre interesserer sig for omverdenen. Godt gået!

Se opslaget med Birthe Madsen her og giv gerne din mening til kende i kommentarerne.

 

Forsiden lige nu