LIGE NU:

Blufærdighedskrænkelse: Mand sigtes for at krænke piger på nordjysk friskole

Nordjyllands Politi efterforsker sag, hvor en ansat på Aabybro Friskole sigtes for at have udsat elever i alderen fra 8 til 13 år for blufærdighedskrænkelse.

Opdateret klokken 18.30 med oplysninger om, at skolelederen for Aabybro Friskole fratræder sin stilling ved udgangen indeværende skoleår som en konsekvens af sagen om en ansats krænkelser af elever.

Nordjyllands Politi er i gang med at efterforske en sag, hvor en mandlig ansat på Aabybro Friskole er sigtet for at have udsat en række piger i alderen fra 8 til 13 år for blufærdighedskrænkelse.

Det oplyser vicepolitiinspektør Frank Olsen fra Nordjyllands Politi til TV2 Nord.

Nordjyllands Politi fik den første anmeldelse den 21. april i år om krænkelserne mod pigerne, da et forældrepar henvendte sig til politiet.

- Vi kalder det blufærdighedskrænkelse, det pigerne har været udsat for. Jeg kan af efterforskningsmæssige årsager ikke komme det nærmere, siger Frank Olsen.

Se interview med Frank Olsen, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi:

Han kan heller ikke oplyse, hvordan politiet eller Aabybro Friskole fik kendskab til sagen.

- Vi skal have afhørt en række piger fra skolen, og vi vil gerne have deres uforbeholdne forklaringer, derfor holder vi kortene tæt til kroppen, siger Frank Olsen.

Han fortæller, at politiet er i gang med at efterforske sagen, og han kan ikke oplyse, hvor mange piger, der har været udsat for blufærdighedskrænkelse, eller om der er flere anmeldelser på vej.

Aabybro Friskole har rundt regnet 150 elever fordelt fra børnehaveklasse til 9. klasse.

Bestyrelsesformand: En ulykkelig sag

Onsdag i sidste uge blev der holdt et virtuelt møde med repræsentanter fra skoleledelsen, skolebestyrelsen, forældre og Jammerbugt Kommune, hvor der blev orienteret om krænkelsessagen.

Bestyrelsesformanden for Aabybro Friskole, Jacob Jensen, har per mail sendt følgende kommentar til TV2 Nord:

"Jeg kan bekræfte, at der har været en ulykkelig sag på vores skole, hvor en medarbejder er sigtet for blufærdighedskrænkelse. Som politiet henstiller til, har jeg ikke detaljer at dele med jer, omkring, de nærmere forhold.

Skolen og bestyrelsen arbejder hårdt på at sikre, at vi som skole kan komme videre efter sådan en ulykkelig sag. Det har selvfølgelig afstedkommet en række aktiviteter herunder et virtuelt fællesmøde (grundet coronarestriktioner), hvor vi har orienteret skolens forældre om de ting vi nu kan sige om sagen. Vi samarbejder tæt med politiet, Jammerbugt Kommune og Friskoleforeningen."

Skoleleder trækker sig

Som konsekvens af sagen har lederen af Aabybro Friskole meddelt forældrene, at hun stopper i sit job med udgangen af indeværende skoleår.

"Som en konsekvens af den verserende sag vedr. en tidligere medarbejder her på skolen, valgte jeg sidste torsdag at meddele bestyrelsen, at jeg stopper som leder her på skolen med skoleårets udgang. Jeg har handlet (eller ikke handlet) i god tro. Jeg har svigtet - ikke bevidst! Aabybro Friskole er den skole, den er i dag, pga. stor tillid, åbenhed, direkte kommunikation mellem både elever, ansatte og forældre. Dette har ikke kunnet holde vand mht. ansættelsesforholdet til denne medarbejder", lyder det i brevet til forældrene.

Se historien fortalt som tv-indslag:

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Cykler på genbrugsplads Over Kæret

play Ny ballade hos Aalborg Renovation

310721 Knivstik Vejgaard Kroen

36-årig stukket i mave og ben efter slagsmål

310721 Regn

DMI: Risiko for lokale skybrud og torden i Himmerland

p-bøder

Lasse blev bombarderet med p-bøder, efter han havde købt en nummerplade med teksten ´ukendt´: Nu har han vundet sag over parkeringsselskab

Til forsiden

Til forsiden