Borgmester lovede masser af kontrol: Nu har de været forbi omstridt stutteriejers heste

Der har været miljøtilsyn på Bratbjerggaard ved Brovst, der har købt flere heste fra omstridt stutteriejer.

For godt en uge siden ankom flere heste fra det omstridte Viegård Stutteri ved Viborg til Nordjylland. 

Hestene blev kørt fra den berygtede stutteriejer John Byrialsens tidligere stutteri Viegård ved Viborg og til Bratbjerggaard ved Brovst.

Og torsdag var der så miljøtilsyn på gården.

Det bekræfter borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade (V), overfor TV2 Nord. 

- Det kører efter planen i forhold til, hvad vi har meldt ud - samarbejdet kører glimrende. Det er Miljøstyrelsen og kommunen, der har været på tilsyn. Politiet er også inde over, hvis der skulle blive behov for det, fortæller borgmesteren.

Får besked om to uger

Tilsynet munder ud i en rapport, der bliver offentliggjort om 14 dage, fortæller Mogens Gade videre. Hvad der kommer til at stå i rapporten, vides dog ikke endnu.

Tidligere stutteriejer John Byrialsen er tidligere blevet beskyldt for at vanrøgte sine heste på Viegård Stutteri. Anklager, der endte med at koste ham en konkursbegæring.

Det erhvervsmanden Hans Helmgaard Kristiansen, der har lejet sig ind på Bratbjerggaard ved Brovst. Han står som køber af hestene fra Viegård Stutteri.

Tidligere har parterne meldt ud, at der fredag vil blive afholdt et infomøde. Men det er endnu ikke meldt ud, hvornår og hvor det finder sted.Seneste nyt

fra Nordjylland