00:21

Asylcentre i Thisted og Jammerbugt Kommuner skal lukke

Foto: TV2 Nord (Arkiv)

1 af 2

Borgmester: Lukning af børnecenter er urimelig

Asylcenter for børn i Vester Hjermitslev lukker med udgangen af september. Til stor ærgrelse for borgmester i Jammerbugt Kommune, Mogens Gade.

Udlændingestyrelsen har besluttet at lukke børnecentret i Vester Hjermitslev, som Jammerbugt Kommune driver. Lukningen sker den 30. september, og skal ses i lyset af et faldende antal asylansøgere i Danmark.

Tirsdag fik Kommunen meddelelsen fra Udlændingestyrelsen om, at Børnecenter Vester Hjermitslev skal lukkes.

Onsdag, orienterer ledelsen i Asylafdelingen medarbejdere og lokalområdet om lukningen og dens konsekvenser. Lukningen af Børnecenter Vester Hjermitslev ærgrer i høj grad borgmester Mogens Gade.

- Lukningen af Børnecenter Vester Hjermitslev er helt urimelig. Jeg synes, det er manglende anerkendelse af det store arbejde, som vore medarbejdere gør for at gøre børnenes liv bedst muligt i den tid, de venter på en afgørelse. Ikke mindst er det manglende respekt for, at vore lokalområder gør et fantastisk stykke arbejde for at rumme og integrere sårbare børn og unge, siger Mogens Gade.

Borgmesteren er i høj grad også utilfreds med, at han allerede onsdag morgen kunne læse om lukningen i medierne. Altså før medarbejdere og lokalområdet var orienteret. 

- Vi har sædvanligvis et tæt samarbejde med Udlændingestyrelsen om kapacitetstilpasninger i asylsystemet. Men denne gang har de altså skudt ved siden af ved at udtale sig til medierne, før vi har haft chancen for at orientere vore medarbejder og samarbejdspartnere. Vi har derfor taget initiativ til en dialog med Udlændingestyrelsen om en mere bindende dialog vedrørende fremtidige kapacitetstilpasninger i asylsystemet, siger økonomi- og stabschef Arne Kristensen.

Kommunen vil fortsætte dialogen med lokalområdet Vester Hjermitslev om fremtidig anvendelse af skole og plejehjem. Bl.a. vil der blive inviteret til et borgermøde i begyndelsen af september.