LIGE NU:

Brand i mosebrug under kontrol

Søndag aften brød der brand i nogle spagnumbunker i Pindstrup Mosebrug. Vind besværliggjorde slukningsarbejdet, men beredskabet fik ilden under kontrol natten til mandag.

Meldingen om branden ved Pindstrup Mosebrug nord for Nørre Halne kom klokken 18:07 søndag aften. 35 mand fra beredskabet i Aabybro, Pandrup samt Beredskabsstyrelsen i Thisted kæmpede hele aftenen og langt ud på natten med at få ilden under kontrol. Det var især vinden, der besværliggjorde slukningsarbejdet.  

- Branden startede i dynger med spagnum, men på grund af vinden blev den spredt til omkringliggende marker. Vi fik kontrol over branden omkring midnat, og vi kørte nok fra stedet omkring klokken tre. Det hjalp os en del, at vinden lagde sig hen på natten, siger indsatsleder Claus Bisgaard Hermansen. 

quote Det hjalp os en del, at vinden lagde sig hen på natten.

- Claus Bisgaard Hermansen

Der har været seks brandvagter på stedet hele natten, for at holde øje med at en brand ikke blusser op igen, der kan nemlig gemme sig brandlommer i spagnumbunkerne. Beredskabet har dog ved hjælp af en drone og et termisk kamera kunne holde øje med temperaturen i jordlagene. 

Beredskabet vurdere mandag formiddag om de seks brandvagter også kan tage hjem. Hvordan branden er opstået er der endnu ikke nogen meldinger om

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

PH 070521 Tvang i psykiatrien Still

play Marina var psykiatrisk patient: - Tvang reddede mit liv

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

tuk2

play Krom og gejl: Trehjulet knallert-kærlighed

40_percent

play Jammerbugt FC sejrer mod Middelfart: God chance for oprykning til 1. division

Til forsiden

Til forsiden