LIGE NU:

Brødkrise: Måske genoptages arbejdet onsdag morgen

80 medarbejdere på Lantmännen Schulstads fabrik i Pandrup fortsætter i dag tirsdag den strejke, som har varet siden fredag. Tillidsmanden oplyser, at der er en tro på, at arbejdet kan genoptages onsdag morgen.

Opdateret tirsdag kl. 19.50:

Arbejdsnedlæggelsen på Lantmännen Schulstads fabrik i Pandrup fortsætter indtil videre til onsdag morgen klokken 6. Her vil medarbejderne holde et nyt møde for at tage stilling til, om arbejdet skal genoptages. Det oplyser tillidsmand Henrik Nielsen til TV2 Nord. 

Men hele tirsdag har arbejdet på fabrikken været nedlagt af medarbejderne.  

Tillidsmand Henrik Larsen oplyste tirsdag morgen til TV2 Nord, at de 80 medarbejder havde valgt at fortsætte den arbejdsnedlæggelse, som blev indledt fredag.

- Medarbejdergruppen har valgt at fortsætte med at nedlægge arbejdet i dag tirsdag. Men der er en tro på, at arbejdet bliver genoptaget onsdag morgen klokken 06. Medarbejderne har opnået deres statement, og ser frem til mere gunstige forhandlinger med ledelsen, siger tillidsmand Henrik Larsen til TV2 Nord.

Tillidsmanden har tidligere udtalt til TV2 Nord, at det er uenighed om lønforholdene, der er baggrunden for, at medarbejderne har valgt at nedlægge arbejdet.

Og der er ikke blevet bagt brød som vanligt på Lantmännen Schulstads fabrik i Pandrup henover weekenden og mandag. Produktionsmedarbejderne på fabrikken valgte fredag at nedlægge arbejdet i protest. Uenighederne drejer sig om lønforhold, men tillidsrepræsentant, Henrik Larsen, ville i fredags ikke kommer ind på de nærmere detaljer, men udtalte til TV2 Nord.

- Medarbejderne er rasende. De føler sig ikke værdsat.

Mandag morgen har medarbejderne været samlet til møde, og efterfølgende har der været holdt et møde mellem Fødevareforbundet NNF og Dansk Arbejdsgiverforening. Medarbejderne er efterfølgende blevet pålagt at møde på arbejde igen fra mandag aften klokken 23, ellers vil de skulle betale bod. Medarbejderne vil altså blive trukket i løn for den tid, de har nedlagt arbejdet. 

quote Mine kollegaer er stadig dybt utilfredse med de lokalforhandlinger, der foregår netop nu. De har haft brug for at komme med et statement, som kunne ses, og konflikten er ikke løst endnu.

Henrik Larsen, tillidsrepræsentant, Lantmännen Schulstad, Pandrup. 

- Mine kollegaer er stadig dybt utilfredse med de lokalforhandlinger, der foregår netop nu. De har haft brug for at komme med et statement, som kunne ses, og konflikten er ikke løst endnu, siger Henrik Larsen.

Ifølge tillidsrepræsentanten har medarbejderne undervejs i hele forløbet prøvet med forskellige håndsrækninger til deres arbejdsgiver uden held. 

- Vi vil rigtig gerne have en fornuftig dialog, forklarer Henrik Larsen.

Forbavset ledelse

For ledelsen hos Lantmännen Schulstad kom arbejdsnedlæggelsen i fredags som noget af en overraskelse.

- Vi følte egentlig, at vi havde en rigtig fin dialog indtil i torsdag, så det er overraskende, at det hele er ført til så hurtig en eskalering, siger administrerende direktør hos Läntmannen Schulstad A/S, Allan Christiansen, til TV2 Nord.

Direktøren håber nu, at medarbejderne følger påbuddet, og han tror på, at der nok skal blive fundet en løsning, som begge parter vil finde acceptabel. 

quote En arbejdsnedlæggelse er selvfølgelig dyr for virksomheden, og det gør heller ikke noget godt for samarbejdsklimaet. Vi vil gerne skabe ro igen, og jeg tror på, at der kan findes en gensidig løsning.

Allan Christiansen, administrerende direktør, Lantmännen Schulstad.

- En arbejdsnedlæggelse er selvfølgelig dyr for virksomheden, og det gør heller ikke noget godt for samarbejdsklimaet. Vi vil gerne skabe ro igen, og jeg tror på, at der kan findes en gensidig løsning, siger Allan Christiansen. 

Indtil videre har den manglende produktion betydet, at Lantmännen Schulstad har måtte sende færre brød ud til butikkerne både søndag og mandag, og det samme kommer til at gælde for tirsdag.

Virksomheden kom ud af 2019 med et tab på 40 millioner kroner, og der er også udsigt til røde tal for 2020.

 

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

def_thumb,50_percent

play Kvinde varetægtsfængslet for drabsforsøg i Hirtshals

25_seconds

play Landmændene kan høste ekstra stort udbytte i år

80_percent

play Indlagte børn kreerer sig til drømmeferien med Kreaheltene

Havfrue i Asaa

play Forsker om plagiat af Den Lille Havfrue: Realistisk at arvinger kan få medhold

Til forsiden

Til forsiden