LIGE NU:

Brovst sogn er to smittetilfælde fra lukning

Brovst Sogn i Jammerbugt Kommune er et af de otte sogne, der allerede opfylder to ud af de tre krav, der skal til for at blive tvangsnedlukket.

I Brovst Sogn er man kun to smittede borgere fra at slå ud på alle tre parametre. De mange smittede i sognet kan blandt andet føres tilbage til et smitteudbrud på Brovst Skole og i sognets idrætsforeninger.

- Man står tæt på en nedlukning i Brovst sogn. Det er meget bekymrende. Det er ikke rart at blive udsat for en automatisk nedlukning, så vi må gøre hvad vi kan, for at undgå det, siger Mogens Gade (V), borgmester i Jammerbugt Kommune.

Samlet har Jammerbugt Kommune 158 smittede per 100.000 indbyggere den seneste uge, når man tager højde for antallet af tests. En kommune bliver automatisk lukket ned, hvis den testkorrigerede incidens kommer over 250. Derfor betragtes kommunen nu, som i farezonen for at blive lukket ned.

- Vores fokus er at fortsætte med det vi har gjort hele tiden. De restriktioner der er blevet givet fra central hold, markedsfører vi i høj grad. Vi sørger for de bliver kendt, og sørger for at borgerne er motiverede til at leve op til de restriktioner, så vi undgår de høje smittetryk. Opfordringen er at man skal tage restriktionerne alvorligt. Bliv hjemme, hvis ikke det er nødvendigt og sørg for at være opmærksom i foreningslivet, fritidslivet og i folkeskolen, siger Mogens Gade.