Ejerne af Blokhus Outdoor, Karsten Jepsen og Inge Vestergaard, bruger FN's verdensmål som en tjekliste og handlingsplan.

Camping med grøn profil

Hos Blokhus Outdoor bruger man FN’s verdensmål som rettesnor for campingoplevelsen.

Syd for Blokhus ligger Blokhus Outdoor. Her har ejerne, Inge Vestergaard og Karsten Jepsen, lige siden 2017, da de overtog pladsen,  arbejdet med at invitere den vilde natur ind på campingområdet.

- Stedet hed dengang Blokhus Klit Camping og var drevet traditionelt, hvor de enkelte pladser lå i lange rækker og med lige veje. Men vi kunne se mulighederne i at bruge naturen meget mere ved at bygge volde og lave snoede veje, siger Inge Vestergaard, der sammen med sin mand, Karsten Jepsen, udover Blokhus Outdoor også ejer Blokhus By Camping.

Som campist hos Blokhus Outdoor er det muligt at opleve kronvildt og ræve på pladsen.

Hensynet til naturen er rygraden i Blokhus Outdoor, og der bliver tænkt over campingpladsens miljømæssige og sociale ansvar i det daglige. 

- Som outdoor-overnatningssted fylder naturen selvfølgelig meget i vores bevidsthed, og vi har en grøn og bæredygtig profil. Men det er vigtigt, at vi ikke stiller os til tåls med det, og vi er meget optagede af, hvordan vi kan forpligte os og tage ansvar. I den forbindelse blev vi opmærksomme på FN’s 17 verdensmål, siger Inge Vestergaard.

Opfyldte samtlige 17 verdensmål

FN’s 17 verdensmål blev vedtaget af verdens stats- og regeringsledere i 2015 for at sikre en bæredygtig udvikling for både mennesker og miljø frem mod 2030.

Da Blokhus Outdoor gennemgik verdensmålene opdagede de, at deres campingplads faktisk allerede opfyldte dem alle.

- Med verdensmålene har vi fået en tjekliste og handlingsplan, der gør vores ambitioner om ansvarlig og bæredygtig camping meget håndgribelige. Verdensmålene gør kort sagt ansvarligheden konkret for os selv og vores gæster, og det er guld værd, siger Inge Vestergaard.

Blokhus Outdoor

  • Blokhus Outdoor Camping er et outdoor resort, hvor gæsten kan føle sig alene i naturen, være primitiv og lave mad på bål, men samtidig have nem og bekvem adgang til moderne faciliteter som toilet og bad.
  • Pladsen blev i 2017 overtaget af parret Inge Vestergaard og Karsten Jespsen og er siden blevet genoprettet som et varieret naturområde.

En lille indsats kan gøre en stor forskel

Som gæst hos Blokhus Outdoor tænker man ikke nødvendigvis over, at campingpladsen lever op til FN’s 17 verdensmål, da den papirfri politik, affaldssorteringen, vandspareanordninger, de svanemærkede rengøringsmidler og den energirigtige belysning og varme indgår som en naturlig del af driften.

Vi tror på, at selv en lille indsats kan gøre en stor forskel, og det vil vi gerne give videre til vores gæster.

Inge Vestergaard, ejer, Blokhus Outdoor

I fremtiden vil campingpladsen dog gøre de mange initiativer tydeligere for gæsterne. 

- Vi tror på, at selv en lille indsats kan gøre en stor forskel, og det vil vi gerne give videre til vores gæster. Vores målrettede indsats overfor madspild har for eksempel allerede gjort en stor forskel i vores butik, og fra i år vil vi derfor dele vores erfaringer med gæsterne. Samtidig håber vi, at vores fokus på at skabe bæredygtig natur med høj biodiversitet på campingområdet vil give vores gæster nogle gode oplevelser med naturen, som de vil tage med sig hjem, siger Inge Vestergaard.