Foto: Jesper Sterum

Caroline har sovet i et telt i haven i 365 dage

11-årige Caroline Lunden Møller fra Ingstrup har sovet i telt i et år, og hun har nu gjort sig fortjent til en helt særlig hæder.

Et helt år i telt under nattens stjernehimmel. Det lyder umiddelbart som en hård og kold fornøjelse. Men 11-årige Caroline Lunden Møller fra Ingstrup kan nu som en af de få bryste sig af bedriften. 

Hun er spejder, og de seneste 365 nætter har hun overnattet i telt. Udenfor vel at mærke. Men hvad har fået hende til at tilbringe de mange nætter i telt - på trods af både regn, storm og sne henover vinteren?

- Jeg ved det ikke helt. Jeg er bare skør. Det er i hvert fald det, som min mor og far siger, lyder den umiddelbare forklaring fra Caroline Lunden Møller. 

04:22

Mød 11-årige Caroline fra Ingstrup, der i løbet af det sidste år har sovet i et telt i hendes forældres have. 

Luk video

Men der har alligevel været en mening med udskejelserne. For som spejder fortjener man nemlig et særligt anerkendende mærke til uniformen, hvis man klarer den særlige udfordring. 

Og det mærke modtog 11-årige Caroline Lunden Møller lørdag aften foran resten af spejdergruppen i Ingstrup.

- Jeg tænkte, at hun nok skulle komme ind, når det blev koldt og vejret blev træls. Men det gjorde hun ikke, fortæller Caroline Lunden Møllers mor, Tanja Møller. 

Læs også To hunde kommet til skade i hundeskov: - Det er horribelt, at man efterlader en skov i den her tilstand

For at holde varmen henover vinteren har den 11-årige spejder haft både sovepose, flere tæpper og dyner i brug i teltet. Og alligevel har hun ikke helt kunne holde sygdom og forkølelse for døren.

- Vi har måttet overtale hende til at sove indenfor, når hun har haft 40 i feber. Det har ikke været nemt, og det har krævet en diskussion hver gang, forklarer Tanje Møller. 

Derfor har Caroline Møller også sovet enkelte dage indenfor, hvorfor forsøget også har været strukket ud til 378 dage, så hun kunne nå helt i mål med forsøget. 

Og nu kan 11-årige Caroline Lunden Møller så tilføje "Snorky"-mærket til sin samling af spejdermærker efter den imponerende bedrift.