Carsten fik et giftigt chok - hugorm bed sig gennem hans sandal
Syv personer er døde af af hugorme-bid i Danmark siden år 1900 - og der er cirka 60-70 danskere, der hvert år må på sygehuset på grund af hugormebid. Det er altså relativt sjældent at menensker bliver bidt af hugorme i den danske natur, men Carsten Stig Olsen som vi skal møde nu var faktisk forleden så uheldig at blive bidt ved sit sommerhus i Blokhus
Carsten Stig Olsen fra Aalborg kom søndag lige lovlig tæt på en hugorm, som endte med at bide ham i foden. Tirsdag er han stadig hævet op til lysken.
Den solbeskinnede idyl over Carsten Stig Olsens sommerhus i Blokhus blev søndag eftermiddag afbrudt på ubehagelig vis.
På vej ind i den solgård, der ligger bag sommerhuset, stødte han nemlig på en hugorm, og før han nåede at registrere, hvad der skete, var slangen gået til angreb.
- Da jeg åbner lågen og går ind, træder jeg på noget, og det føles, som om jeg træder på gummi. Inden jeg når at registrere noget, så bider den mig, fortæller Carsten Stig Olsen.
Han var i ført Birckenstock-sandal, og hugormen formåede at bide lige mellem sandalens to remme. Da Carsten Stig Olsen forskrækket forsøgte at trække foden til sig, fulgte slangen med.
- Jeg river jo foden til mig, og så ser jeg, at der hænger en slange i min fod. Det var helt hjernedødt, siger han.
Hastede på skadestuen
Hugorme er en af de mest udbredte slanger i Danmark, og dens bid er giftigt. Det er dog meget små mænger gift, den kommer af med, når den bider, og derfor er det ekstremt sjældent, at mennesker dør af at blive bidt.
Selv om Carsten Stig Olsen ret hurtigt fik slangen rystet af og så den forsvinde, reagerede hans fod og ben snart på biddet.
- Det hæver kraftigt, og det gør virkelig ondt. Jeg er kommet til skade nogle gange i mit liv, men jeg har aldrig prøvet noget, der gjorde så ondt. Det var virkelig voldsomt, siger han.
GODE RÅD, HVIS DU MØDER EN HUGORM:
- Hold afstand, mindst et par meter
- Lad være med at røre ved hugormen
- Kontakt din læge, hvis du er uheldig og bliver bidt
Derfor kontaktede han med det samme vagtlægen, og herfra lød beskeden, at han skulle holde øje med sin fod. Da det blev værre, ringede han til vagtlægen igen. Denne gang blev han bedt om at skynde sig på skadestuen.
Søndag aften blev Carsten Stig Olsen indlagt til observation i seks timer, hvor han fik taget blodprøver og hjertekardiogram. Tirsdag, da TV2 Nord snakker med ham, er hans ben stadig hævet hele vejen op til lysken.
- Min fod har været fuldstændig væskefuldt, og mit ben har været så hævet, at man føler, at nu sprænger det sgu. Det er på alle måder en yderst ubehagelig oplevelse, siger Carsten Stig Olsen.