05:38

Det vrimler med gæster i mange af de nordjyske turistbyer. Og i eksempelvis Blokhus er sommeren og de mange gæster normalt forbundet med underholdning og koncerter med publikum i tusindvis. Men I år har arrangører måtte genopfinde underholdningen til de mange turister.

Corona stopper ikke underholdningen i Blokhus

Selvom coronavirussen har sat en stopper for mange ting denne sommer, lader underholdningen i Blokhus sig ikke stoppe. I år er der er bare lidt andre vilkår for publikummerne.

Om sommeren er Blokhus normalt lig med massevis af turister og underholdning på Møllepladsen. Men i år lader underholdningen sig begrænse af corona-restriktioner.

For at imødekomme de mange coronaregler, er der i år i teltet på Møllepladsen kun plads til 500 gæster. Førhen har man lukket 1.200 personer ind. Der er god plads mellem bordene, og der sælges kun billet til hver anden stol. Og håndspritten, ja den er altid inden for rækkevidde.

Læs også Kolonihaveejere ånder lettet op: Det blev ikke skybrud

- For os har det været et kæmpe puslespil at få til at gå op, siger Riffi Haddaoui, der er arrangør af Vi Elsker Sommeren 2020. 

- Vi har et ansvar for gæsterne

For i år har arrangørene af sommerens underholdning været tvunget til at arbejde under andre forudsætninger. Der har nemlig været en hel række af COVID-19-retningslinjer at overholde til arrangementerne. 

Det siger publikummerne

  • Nu skal vil til Burhan G i aften, og jeg tror, det bliver en god oplevelse. Der er jo stadig mulighed for, at man kan rejse sig op og danse lidt, siger Morten Laustsen fra Ballerup.
     

  • Det giver hvert sit indtryk, om der er rigtig mange eller om det er lidt mere intimt, mener Jacob Berg fra Allerød.
     

  • Det er helt klart mere hyggeligt, man kan godt fornemme, at der er meere plads omkring sig. Jeg synes faktisk det er en bedre oplevelse VOX: Tine Laustsen, Ballerup: En bedre oplevelse.

Se mere

På trods af de anderledes tilstande har publikum tilsyneladende haft en god oplevelse med dette års sommerunderholdning.

- Vi har et ansvar for de gæster, vi får ind, siger arrangøren. 

Riffi Hadaui er vant til holde koncerter med flere tusinde deltagere. Men denne sommer hedder det maks 500 publikummer, håndsprit indenfor rækkevidde og ekstra plads mellem bordene. Men både publikum, arrangører og artister har respekt for, at sommerens arrangementer må afvikles på en ny facon.

- Folk er meget forstående og er glade for at komme ud, fortæller artist og skuespiller Rasmus Bjerg. 

Læs også Camping hitter: Per har bygget en campingvogn, der vækker opsigt

For Rasmus Bjerg, der også er på plakaten her i Blokhus, har oplevelsen fra scenekanten de seneste måneder dog været ganske speciel.

- Det lægger jo en dæmper på det musik som John Mogensen lægger op til, men jeg synes, folk er gode til at tage de forholdsregler, som setuppet kræver, og vi får skabt en stemning og en fest alligevel, siger han. 

Corona har konsekvenser for indtjeningen 

Dagens gæster i Blokhus så tilsyneladende ikke forholdsreglerne som værende begrænsende for oplevelsen under teltdugen.

For arrangørernes vedkommende har corona betydet aflysninger af de oprindelige arrangementer – men hvad det kommer til at koste er stadig et ubesvaret spørgsmål.

- Vi har et år uden indtjening, hvor vi skal ud at se, om vi kan se om vi kunnen lave noget på det. Så det har en konsekvens, men vi ved ikke, hvor stor den er, siger Riffi Hadaui.