01:08

Nu kan dårligt gående og måske ensomme pensionister i Ingstrup få en tur i en ægte Rickshaw. Projektet De Glade Cyklister har samlet pengene ind og flere har allerede meldt sig som piloter.

Foto: Ivan Hansen

1 af 2

Cykeltaxa skal give Ingstrups ældre vind i håret

En rickshaw skal gøre det muligt for de ældre i Ingstrup at komme ud i verden.

En eksotisk nyhed blev søndag afsløret i den lille by Ingstrup nord for Blokhus.

Der er tale om en "rickshaw" - en indisk cykeltaxa der i Ingstrup-udgaven er en meget moderne cykel med elektrisk hjælpemotor og flot kabine.

Formålet med cykeltaxaen er at give byens pensionister - hvor af mange er dårligt gående - bedre muligheder og komme ud i det fri. Samtidig med at de lokale chaufører får rørt sig.

- Jeg er i starten af 50'erne og får for lidt motion, men nu kan jeg slå motoren fra og kan give den gas. Jeg får snakket med de ældre foran samtidig med at jeg får motion. De får forhåbentlig vind i håret og en fed oplevelse, siger Anne Marie Bak, der gennem initiativet De Glade cyklister har samlet penge ind til at købe cyklen.

Hun skal være en af de lokale chauffører, der skal sidde på cyklen og trampe på pedalerne mens de ældre får sig en oplevelse.

Den første "kunde" der fik en tur i taxaen er ikke dårligt gående, og han har ingen intentioner om at gå på pension. Det var borgmester i Jammerbugt Kommune Mogens Gade (Venstre) og han kvitterede efter endt tur - høflig som han er - med et "tak for turen".

De Glade Cyklister har allerede samlet penge nok ind til at købe rickshaw nummer to.